Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του επικεφαλής της ΠΑΚ Νέας Ιωνίας, Άρη Χατζησαββίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Αυτή η Δημοτική Αρχή φέρνει μόνο

οπισθοδρόμηση στον τόπο μας”

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στις 8/10/2012 συζητήθηκε και το θέμα: «Κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2011 – 2014». Δύο παρατηρήσεις και μία ερώτηση ρητορική για να αναπτύξουμε το θέμα.

 

Α) Έρχεται ένα τόσο σημαντικό θέμα που μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά τη μορφή  της ζωής των δημοτών, με μεγάλη καθυστέρηση, στο μέσον της περιόδου, τέλος του 2012, γιατί η Δημοτική Αρχή απλά και ειλικρινά  ήταν και είναι απροετοίμαστη. Δεν είναι δυνατό με ανέξοδες επικοινωνιακές τακτικές η Δημοτική αρχή να συνεχίσει να πορεύεται. Είναι «γυμνός ο Βασιλιάς» και σε αυτήν την περίπτωση. Αλήθεια δεν υπάρχουν περιθώρια ευρύτερης συζήτησης των θεμάτων αυτών με τόσους νέους και νέες για παράδειγμα επιστήμονες της πόλης μας αφού υποβαθμίστηκε συστηματικά η επιτροπή διαβούλευσης;

Β) Ομολογεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ιωαννίδης Γιώργος την ίδια ώρα στα πρακτικά της συνεδρίασης, πως «υποκρίνονται» σχετικά με το εν λόγω θέμα, αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για την υλοποίηση του προγράμματος λόγω του μνημονίου και των μεγάλων οικονομικών περικοπών στην Αυτοδιοίκηση.

Ερώτηση: Μπορεί να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη αυτή η Δημοτική Αρχή; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο και σίγουρο ΟΧΙ και θα επιχειρηματολογήσουμε για τούτο.

1) Η παρούσα δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε και δεν κάνει για να διεκδικήσει την οικονομική αυτοδυναμία της αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα στα ανώτερα όργανα που συμμετέχει ο Δήμαρχος ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε ότι έθεσε αυτό το θέμα. Παράλληλα δεν έγινε καθόλου αναλυτική συζήτηση για σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να την κοινοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και παραπλανητικά σε γραπτά κείμενα χρησιμοποιεί την λέξη ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ για το κεντρικό διεφθαρμένο κράτος και δεν κάνει κάτι για να κυνηγήσει τους κλέφτες (ΥΠΕΞΑΙΡΕΤΕΣ).

2) Αντίθετα σπαταλά το δημόσιο χρήμα με απ’ ευθείας αναθέσεις σε αδιαφανείς προμήθειες με το νόμο του ΕΚΠΟΤΑ του 93 και παραβλέπει σκόπιμα το νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ του 2010, σε κομματικές εκδηλώσεις, σε πελατειακές επιδοτήσεις φορέων κ.λ.π. Συγκαλύπτει τα σκάνδαλα που κατήγγειλε όταν ήταν αντιπολίτευση. Οι αναθέσεις απροκάλυπτα αναρτώνται στη Διαύγεια και υλοποιούνται χωρίς να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης μπορεί να το επιβεβαιώσει. Με απύθμενη υποκρισία καταγγέλλουν το κεντρικό κράτος, ενώ τοπικά εφαρμόζουν τις καταγγελλόμενες πρακτικές!!!!!!!!!!! Μπράβο. Αυτή είναι η «αριστερή» πρακτική κύριοι και κυρίες; Πώς τα ανέχονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Πόσο δυνατή είναι τελικά η Κίρκη της εξουσίας;;;

3)  Η Δημοτική Αρχή κυνηγά την επιχειρηματικότητα, δεν εφαρμόζει κανόνες, δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες έχουμε στην πόλη μας και παραβιάζει τον Νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που ακόμη καθυστερεί την δημιουργία Συμβουλίου Μεταναστών.

4) Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ στην πόλη είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Χειραψίες, καλά λόγια, κοινωνικές συναθροίσεις προσπαθούν να καλύψουν το όργιο αυθαιρεσιών στην πόλη. Και ως τέτοια ονομάζουμε και τη μη εφαρμογή των νόμων.

5) Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ του Δήμου προχωρά με τον νόμο της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ. Με τον αυτόματο πιλότο, είναι πιθανό να προσγειωθούμε απότομα.

6) Στην αντιπολίτευση δεν έδωσε ακόμη οργανωμένο γραφείο όπως ορίζει ο Νόμος.

7) Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ πολιτική είναι ανύπαρκτη και ταυτισμένη με τις γραφειοκρατικές αντιλήψεις του παρελθόντος.

Μια μορφή ανάπτυξης χωρίς ιδιαίτερο κόστος είναι η πλήρης ανακύκλωση των σκουπιδιών, με διεκδίκηση  και αξιοποίηση δημόσιων υπόγειων χώρων. Αυτό θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής εργασίας και στην αποτροπή ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση για την Αυτοδιοίκηση είναι ο αγώνας ενάντια στην ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ  ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Μια άλλη πρόταση αναπτυξιακή είναι να βγαίνει άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης την ίδια ώρα που κατατίθενται τα δικαιολογητικά.

Επιβάλλεται πλέον οι ενεργοί κατ’ αρχήν πολίτες να πάρουν θέση, να μη συναινούν στις ακολουθούμενες πρακτικές και να οργανώσουν την συντονισμένη αντίδραση σε αυτή τη Δημοτική Αρχή που μόνο οπισθοδρόμηση φέρνει στον τόπο μας. Μην τους χαρίσουμε τα όνειρά μας.  Σιγά μην κλάψουμε …….. όπως εύστοχα οι Δημοτικοί Άρχοντες παλιά ….. έλεγαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχία για τον τόπο και τους κατοίκους, η επιλογή των πολιτών σε τούτη την Δημοτική Αρχή.

Επιβάλλεται επιτακτικά στην σημερινή εποχή που το κεντρικό διεφθαρμένο ταξικό πολιτικό σύστημα μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνει την φορολογία και τα χαράτσια στα ακίνητα, αυξάνει την συμμετοχή στα φάρμακα, αυξάνει τις τιμές στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, είναι αδήριτη ανάγκη ο διεκδικητικός, παρεμβατικός, αναπτυξιακός, προγραμματικός αγώνας, για την ανατροπή του συστήματος διαπλοκής, με μοχλό και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης  για δημοκρατική, αναπτυξιακή, προγραμματική πορεία της πατρίδας μας.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ