Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Κάλεσμα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προς τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δεν θα γίνουμε Σώμα Ασφαλείας”

Η συγκυβέρνηση συνεπής στο σχεδιασμό όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα  επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοτική αστυνομία σε σώμα ασφαλείας. Το ειδικό σώμα των δημοτικών υπαλλήλων μετονομάστηκε σε δημοτική αστυνομία και στη συνέχεια με το νόμο 3731/2008 έλαβε μία σειρά από νέες κατασταλτικές αρμοδιότητες και ξεχωριστή ιεραρχία.

Πλέον η προσπάθεια να μετατραπούν δημοτικοί υπάλληλοι σε αστυνόμους ώστε να χτυπηθεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με την κυβέρνηση οι δήμαρχοι και οι πλειοψηφίες σε μια σειρά σωματεία αποδέχονται ή σφυρίζουν αδιάφορα στην μετατροπή σε σώμα ασφαλείας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η διείσδυση του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και η πλήρης σύμπλευσή της με την κυβέρνηση στον κοινό αγώνα τους για την καταστολή του εργατικού κινήματος.
Επιχειρούν απειλώντας με απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες να μας οδηγήσουν να απεμπολήσουμε τα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τη τάξη μας.
Συνάδερφοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτικών συνδικαλιστών να μας οπλίσουν και να μας στρέψουν ενάντια σε εργαζομένους οφείλουμε να απαντήσουμε άμεσα, δυναμικά και οργανωμένα.
Οφείλουμε να φωνάξουμε σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή οδηγώντας μας στην ανέχεια, θέτοντας  τη ζωή μας σε κίνδυνο και καταργώντας  το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων ότι θα στήσουμε μπλόκο με κάθε τρόπο στα σχέδια τους.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής  καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στην Δημοτική Αστυνομία την Τετάρτη 24 Οκτώβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αγ Φιλοθέης 5 β πίσω από την Μητρόπολη, προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας εναντία στην πολιτική που επιχειρεί να μετατρέψει τη Δημοτική Αστυνομία σε σώμα ασφαλείας.
Δεν θα γίνουμε σώμα ασφαλείας, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, δεν θα στραφούμε ενάντια στη τάξη μας!

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ