Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαντάει στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει

κρεμαστάρια κε Μπρέγιαννη”

Η τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον, με αφορμή τον Οικονομικό Απολογισμό του Δήμου Αμαρουσίου για το 2011, επιβεβαιώνει την αδυναμία της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της, να αρθρώσουν ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο. Στα επίσημα και συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Διοίκηση του Δήμου,  στοιχεία που αποδεικνύουν την ουσιαστική προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 5 χρόνια για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αμαρουσίου, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά με γενικόλογους αφορισμούς.

Η δημοτική παράταξη που οδήγησε το Δήμο Αμαρουσίου στη χρεοκοπία, εξαιτίας του αλόγιστου δανεισμού και της σπατάλης της περιόδου 1999-2006, τώρα μας ζητά και τα ρέστα.
Η ίδια δημοτική παράταξη, που εκβίαζε επί σειρά ετών εκατοντάδες εργαζόμενους με εργασιακές σχέσεις «ομηρίας», έχει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση η οποία στη διάρκεια της θητείας της πέτυχε να διασφαλίσει σταθερή δουλειά και εισόδημα στους εργαζόμενους αυτούς. Είναι η ίδια δημοτική παράταξη που στήριζε με πάθος την πολιτική του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, με την οποία οδηγήθηκαν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου, στους οποίους δεν μας επιτράπηκε να ανανεώσουμε τις συμβάσεις τους όταν αυτές έληξαν. Ας μην μιλά λοιπόν η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη για εκδιώξεις εργαζομένων, γιατί και το θράσος έχει όρια.
Κατηγορεί η δημοτική παράταξη του κ. Μπρέγιαννη τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου για δήθεν έργα βιτρίνας. Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, είναι έργο βιτρίνας ή αναγκαία παρέμβαση η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας, που μάλιστα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια κι όχι από την τσέπη των δημοτών μας; Κι αν αυτό είναι έργο βιτρίνας, τι έργο ήταν κε Μπρέγιαννη η αποτυχημένη ανάπλαση του Κέντρου με τους γνωστούς κυβόλιθους στη διάρκεια της δικής σας θητείας ως Διοίκηση, το οποίο επιπλέον κόστισε στους συμπολίτες μας πάνω από 12.000.000 ευρώ; Έργο ουσίας ή έργο καταστροφής της εμπορικής αγοράς της πόλης; Στουκρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί κε Μπρέγιαννη.
Είναι έργα βιτρίνας κε Μπρέγιαννη το νέο κλειστό γυμναστήριο  στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο; Οι 2 πεζογέφυρες που τόσο πολεμήσατε να μην γίνουν; Οι νέοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που φιλοξενούν παιδιά της πόλης μας; Οι νέες παιδικές χαρές, τα πάρκα και οι  πλατείες σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου; Ο νέος δημοτικός φωτισμός; Τα νέα απορριμματοφόρα που αποκτήθηκαν την πρώτη τετραετία της θητείας μας; Τα νέα κτίρια που φιλοξενούν τα Μουσεία και τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη; Τα οχήματα που αποκτήσαμε χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες της Δημοτικής μας Αστυνομίας; Η είναι έργο βιτρίνας κε Μπρέγιαννη η κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα στο Κέντρο της πόλης; Έργο βιτρίνας ή παρέμβαση ουσίας είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Αμαρουσίου; Στο περιεχόμενο της αντιπολίτευσης που ασκείτε , θα σας απαντήσουμε με αυτό που ο σοφός λαός μας λέει: «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αμαρουσίου, τόσο τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στο μέλλον, ο Δήμος Αμαρουσίου θα αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ένας Δήμος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μέσα απο τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, από το ΚΑΠΗ, από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο, από το Δημοτικό του Πολυιατρείο, με τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και τους εμβολιασμούς σε μαθητές σχολείων, με το Δημοτικό Ασθενοφόρο, με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ , με τα δεκάδες αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα που προσφέρουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο.
Ενώ και στον τομέα της καθαριότητας θα εξακολουθήσουμε και στο μέλλον να δίνουμε με επιτυχία καθημερινά τη μάχη, έστω και με σημαντικά μικρότερο αριθμό εργαζομένων, για να παραμείνει το Μαρούσι Δήμος πρότυπο για την καθαριότητα και την όμορφη εικόνα του. Και θα το πετύχουμε αυτό χωρίς να χαρατσώνουμε με υπέρογκα δημοτικά τέλη τους συμπολίτες μας, κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εφαρμόζοντας μια πολιτική δημοτικών τελών που προβλέπει σημαντικές απαλλαγές ή μειώσεις για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Αυτά που έγιναν την περίοδο 2007-2012, αλλά κι όσα προγραμματίζουμε για το μέλλον, αποτελούν εγγύηση πως το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια , παρά την κρίση, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αυτοδιοίκηση.
Εγγύηση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα εξακολουθεί και στο μέλλον να βρίσκεται στο πλευρό του δημότη, αρωγός και στήριγμα αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.
Αυτό είναι το δικό μας όραμα, να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια «Μαρούσι ανθρώπινη πόλη».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ