Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δήλωση-Απάντηση της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Κατανοητός ο ζήλος σας να γίνετε Δήμαρχος,

αλλά οι δημότες δεν ξεχνούν”

H Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, κα Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, απαντάει με ανακοίνωσή της σε σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Τομπούλογλου, περί τακτικής «Πινοσέτ», που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Τομπούλογλου, που μας υπενθύμισε πληροφορίες τις οποίες προσωπικά έχω αποβάλλει από τη μνήμη μου και θέλω να πιστεύω πως και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει κάνει το ίδιο, ως ανάμνηση πολύ δυσάρεστων διεθνών αλλά και εγχώριων γεγονότων.
Πραγματικά, απορώ πώς θα μπορούσε να αναφερθεί ο κ. Τομπούλογλου, σε ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο είχε ως θέμα: «Στην εκδήλωση για το κοινό κλείσιμο της φετινής Προσκοπικής και Οδηγικής χρονιάς παρέστη η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη».
Μου φάνηκε αστείο και με τέτοια διάθεση θα απαντήσω στο ατυχές σχόλιό του, παραβάλλοντας μία σειρά από δράσεις και ενέργειες που ο ίδιος έχει πράξει και εφαρμόσει, ως αντιπολίτευση, με όσα θα μπορούσε το εγχειρίδιο της τακτικής «Πινοσέτ» να αναφέρει, ως εικασίες βέβαια, διότι επ’ ουδενί δε γνωρίζω καθόλου τι προστάζει η συγκεκριμένη τακτική.
Έτσι λοιπόν, αν η τακτική «Πινοσέτ» προστάζει: «Μην ρωτάς κανέναν. Μη φοβάσαι τίποτα. Κάνε αυτό που αρέσει στον λαό και μη σε νοιάζει για τις ζημιές που θα προκαλέσεις, διότι θα τις διορθώσεις όταν θα βρεθείς εσύ στην εξουσία», τότε θα μπορούσαν να εξηγηθούν οι αναπλάσεις δημόσιων χώρων από εθελοντές του συνδυασμού του κ. Τομπούλογλου, δίχως καμία άδεια ή τυπική τουλάχιστον ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, για τεχνικές πληροφορίες και λεπτομέρειες, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές, όπως και συνέβη σε μία δράση τους, με σωλήνες άρδευσης.

Αν η τακτική Πινοσέτ προστάζει: «Ως ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες προσλαμβάνουμε ανθρώπους που τους πληρώνουμε και δεν δουλεύουν», τότε θα μπορούσε να εξηγήσει το πάθος με το οποίο ο κ. Τομπούλογλου απαιτεί την απόλυση συνεργατών μου, εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και εργάζονται νυχθημερόν για την επίλυση προβλημάτων του Δήμου.

Αν η τακτική Πινοσέτ προστάζει: «Πρόσφερε άρτο και θεάματα στους δημότες, μόνο έτσι θα σε ψηφίσουν. Διαφήμισέ το παντού. Ακόμα και αν σε πουν πλούσιο ή επαγγελματία πολιτικό, δεν θα το θυμάται ο λαός όταν έρθει η ώρα», τότε θα μπορούσαν να εξηγηθούν οι δωρεάν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που προσφέρει ο κ. Τομπούλογλου, σε συνδημότες μας, έξοδα τα οποία καλύπτει ο ίδιος εξ’ ολοκλήρου.

Αν η τακτική Πινοσέτ προστάζει: «Κάνουμε αντιπολίτευση σε όλους και σε όλα. Υποστηρίζουμε οποιοδήποτε αίτημα φέρει ο πολίτης. Του χαϊδεύουμε τα αυτιά, ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι το αίτημά του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν θα φταίμε εμείς. Η Διοίκηση θα φταίει, επειδή δεν μπορεί», τότε θα μπορούσε να εξηγηθεί η υποστήριξη θέσεων από το συνδυασμό του κ. Τομπούλογλου, όπως όχι τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίχως να υπολογίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή τους, στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Αν η τακτική Πινοσέτ προστάζει: «Χτυπάμε αλύπητα τον εχθρό μας, ακόμα και κάτω από τη ζώνη, για να τον καταστρέψουμε οριστικά και δεν μας ενδιαφέρει αν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούμε μπορεί να επιστρέψουν σε εμάς, όταν γίνουμε Διοίκηση, διότι ο Έλληνας έχει μικρή μνήμη», τότε θα μπορούσαν να εξηγηθούν οι λέξεις με τις οποίες ο κ. Τομπούλογλου χαρακτηρίζει και το θεσμό του Δημάρχου, αλλά και μία γυναίκα, χήρα και μητέρα 2 παιδιών.

Αν η τακτική Πινοσέτ προστάζει: «Δεν συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση που έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, από τη στιγμή που δεν την κάνουμε εμείς», τότε θα μπορούσε να εξηγηθεί η μη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας του συνδυασμού του κ. Τομπούλογλου, στις εθελοντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος, όπως το «Κίνημα ενάντια στους Μεσάζοντες» και την «Επιχείρηση Καθαρή Πόλη».
Καταλαβαίνω το ζήλο σας και την προσπάθειά σας, να εκλεγείτε Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, αλλά με όσα καυστικά σχόλια, υποδείξεις και παρατηρήσεις προς τη Δημοτική Αρχή, βομβαρδίζετε τους πολίτες μέσω των δικών σας ΜΜΕ, το μόνο που καταφέρνετε είναι να υπενθυμίζετε στους δημότες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ποιος είστε.
Διότι ξεχνάτε, ότι οι δημότες γνωρίζουν εσάς και πολλούς άλλους δημοτικούς συμβούλους, από πολύ παλιά.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ