Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Aιχμηρή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου

Κύριε Δήμαρχε
Όταν πρωτοδιεκδικήσατε το δημαρχιακό θώκο το καλοκαίρι του 2006, επισκεφτήκατε τη γειτονιά μας, φροντίσατε να μας συναντήσετε, σας δείξαμε επί τόπου τη ρεματιά και τον αυθαίρετο δρόμο τον οποίο χάραξε και προσπάθησε να κατασκευάσει ο Δήμος Χαλανδρίου μέσα στον προστατευόμενο με Προεδρικό Διάταγμα χώρο της ρεματιάς.
Τότε όχι μόνο συμφωνήσατε με τα αιτήματα των κατοίκων, αλλά δεσμευτήκατε γραπτά για τη μη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς με το φυλλάδιο που τυπώσατε και διανείματε στο Πολύδροσο με τις θέσεις σας για την περιοχή.

Σήμερα διαβάζουμε για παρέμβασή σας στον πρόεδρο του ΣΤΕ υπέρ της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς. Είναι δικαίωμά σας βεβαίως να μεταβάλετε απόψεις και πολιτικές, αλλά βεβαίως κρίνεστε από τους πολίτες γι’ αυτές.
Στην επιστολή σας προς τον πρόεδρο του ΣΤΕ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε, γράφετε πως δεν θέλετε να παρέμβετε με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης. Πράγματι αυτό επιβάλλει τόσο ο θεσμικός σας ρόλος όσο και το ίδιο το Σύνταγμα. Παρ’ όλα αυτά κάνετε ευθύτατη παρέμβαση παραθέτοντας ψευδή και στρεβλά στοιχεία όπως:
1. Λέτε πως η οδός Φραγκοκκλησιάς αποτελούσε ανέκαθεν βασικό οδικό άξονα της περιοχής.
•Παραλείπετε βεβαίως το γεγονός πως ποτέ δεν αποτελούσε δρόμο του βασικού οδικού δικτύου ενώ ψεύδεστε λέγοντας πως η διάνοιξη περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής.
•Παραλείπετε το γεγονός πως η οδός Φραγκοκκλησιάς τερματιζόταν στο σημείο που τερματίζεται και σήμερα.
•Παραλείπετε κυρίως ότι στη συνέχεια της Φραγκοκκλησιάς υπήρχε ένα μικρό γεφυράκι και ότι στην ίδια ακριβώς θέση με το γεφυράκι έχει σήμερα κατασκευαστεί η Αττική Οδός
•Ξεχνάτε πως η Αττική Οδός υπάρχει και ότι πράγματι αποτελεί τον βασικό άξονα της περιοχής που όπως λέτε συνδέει τη Λεωφόρο Κηφισίας με την Πεντέλης και εξυπηρετεί όχι μόνο το Δήμο μας αλλά και όμορους Δήμους.
2. Λέτε πως είχαν αρχίσει έργα διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς που σταμάτησαν λόγω ενστάσεων ορισμένων κατοίκων.
•Κάνετε πως αγνοείτε ότι τα περίφημα «έργα» δεν είναι παρά μια απόλυτη αυθαιρεσία που ξεκίνησαν με μια έωλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου (το οποίο αποφάσισε για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αμαρουσίου με σιωπηλή μέχρι σήμερα, και τώρα κραυγαλέα συνενοχή σας). Αυτή άλλωστε η έωλη απόφαση μέλλει να κριθεί με την αναμενόμενη και ανησυχητικά καθυστερούμενη έκδοση απόφασης του ΣΤΕ.
•Κάνετε πως αγνοείτε πως αυτή η αυθαίρετη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς όχι μόνο καταπατά τις διατάξεις του Προεδρικού διατάγματος για τη ρεματιά, αλλά δεν προβλέπεται από καμία απολύτως κυκλοφοριακή μελέτη και διάταξη.
•Εσκεμμένα μιλάτε για ενστάσεις ορισμένων κατοίκων αποσιωπώντας ότι ήδη από τις αρχές του 2004 μαζεύτηκαν μέσα σε δύο μόνο εβδομάδες 700  υπογραφές  κατοίκων κατά της αυθαίρετης διάνοιξης, οι οποίες κατατέθηκαν ταυτοχρόνως στους Δήμους Χαλανδρίου και Αμαρουσίου και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
3. Λέτε πως η μη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς εισάγει σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στις γειτονιές τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.
•Εδώ πλέον αντιστρέφετε την κοινή λογική! Πώς ο κλειστός δρόμος εισάγει κυκλοφοριακά φορτία σε περιοχή αμιγούς κατοικίας; Αυτό μόνο η διάνοιξη μπορεί να το καταφέρει! Ή μήπως ξεχνάτε ότι και το Πολύδροσο είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας;
•Αν εννοείτε ότι επιβαρύνονται άλλοι δρόμοι στο Μαρούσι με πρόσθετα κυκλοφοριακά φορτία, απλώς παραπλανάτε τον κόσμο. Οποιονδήποτε έγκυρο συγκοινωνιολόγο κι αν ρωτήσετε,  θα σας διαβεβαιώσει πως κατευθύνοντας τα τεράστια κυκλοφοριακά φορτία της Λεωφόρου Πεντέλης στο Πολύδροσο θα προκαλέσετε τρομακτική υποβάθμιση όχι μόνο στην περιοχή της οδού Φραγκοκκλησιάς και των πέριξ δρόμων αλλά θα υποβαθμίσετε τραγικά ολόκληρο το νοτιοανατολικό Μαρούσι. Λόγου χάρη, αν παρ’ ελπίδα διανοιγεί ο δρόμος, οι συμπολίτες μας στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών με μεγάλη τους έκπληξη θα διαπιστώσουν πως ο δρόμος τους αντί να ελαφρυνθεί θα επιβαρυνθεί με πρόσθετα φορτία. Μόνο που τότε θάναι αργά! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο μελετητής που εκπόνησε κατ’ ανάθεσή σας όλες τις κυκλοφοριακές μελέτες για το Μαρούσι ουδέποτε εισηγήθηκε τη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς ως σωτήρια κυκλοφοριακή λύση.
•Εμφανίζεστε πως κόπτεστε για τους κατοίκους των περιοχών αμιγούς κατοικίας και παραβλέπετε πως ήδη σε ώρες αιχμής για να διαβεί κανείς 300 μέτρα στην οδό  Φραγκοκκλησιάς από την οδό Αμαρουσίου/Χαλανδρίου έως την Κηφισίας απαιτούνται σήμερα περισσότερα από 15 λεπτά. Φανταστείτε τι θα γίνει αν επιτρέψετε τη διέλευση της κυκλοφορίας της Λεωφόρου Πεντέλης μέσα από το Μαρούσι.
•Κρύβετε τελείως συνειδητά ποιοι πραγματικά νοιάζονται και λαχταρούν τη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς: Είναι οι ίδιοι εκείνοι επιχειρηματίες που σας «έπεισαν» να ορίσετε χρήσεις υπερτοπικού κέντρου σε υπό ένταξη «φιλέτα» στον Κάτω Σωρό ή να αλλάξετε χρήσεις γης σε οικοδομικά τετράγωνα στον Παράδεισο. Είναι οι επιχειρηματίες που θέλουν ανοιχτές διόδους πρόσβασης στα νέα μεγαθήρια που ετοιμάζουν να κατασκευάσουν επιβαρύνοντας ενεπανόρθωτα την περιοχή.
Κύριε Δήμαρχε,
αν εσείς θέλετε να εμφανίζεστε ως υπερασπιστής των κατοίκων στο Μαρούσι και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων που κόπτονται για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν:
Επειδή ο βασικός άξονας υπάρχει στην περιοχή και είναι η Αττική Οδός (με όλες τις οχλήσεις που προκαλεί αλλά και με όλα τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει η ύπαρξή της) ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί αγώνα για φτηνή ή και δωρεάν χρήση της Αττικής Οδού από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Λόγου χάρη μπορούμε να διεκδικήσουμε χιλιομετρική χρέωση της Αττικής Οδού αντί για το υψηλότατο κόστος των 2,80 ευρώ – τιμή πραγματικά απαγορευτική για διαδρομές του τύπου από Λεωφόρο Πεντέλης σε Λεωφόρο Κηφισίας και αντιστρόφως.
Εν πάση περιπτώσει κύριε Δήμαρχε οι κάτοικοι στο Πολύδροσο περιμένουμε με αγωνία την οριστική απόφαση του ΣΤΕ για την προσφυγή μας, έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
  
Ο Πρόεδρος
Β. Καπρινιώτης       

Ο Γραμματέας
Β. Χατζηαθανασιάδης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ