Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου “Κόντρα στον Καιρό”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίθετοι με τη βιοκλιματική

ανάπλαση του κέντρου

Τοποθετούμενος στο θέμα για την ακύρωση της δημοπράτηση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου ο Δημοτικός Σύμβουλος της κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», κ. Πέτρος Κούκουζας είπε:

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχει τοποθετηθεί αρνητικά για την κατασκευή του έργου, πάνω από ένα χρόνο, με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα στην εφημερίδα της. Το χαρακτηρίσαμε «έργο βιτρίνας», «σπάταλο», υπερφίαλο» και «αμφίβολου αισθητικού αποτελέσματος». Επίσης θυμίζουμε την αντίθεσή μας στην ανακατασκευή της πλατείας Αγ. Λαύρας που προβλέπει.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή τη θέση μας, όπως αισθανόμαστε δικαιωμένοι και για άλλες απόψεις μας αντίθετες με τις επιλογές της δημοτικής αρχής που αφορούν στο κέντρο της πόλης. Σας θυμίζω ενδεικτικά το οικόπεδο της οδού ΣΟΥΡΗ που θέλατε να κατασκευάσετε το κτίριο της αστυνομίας, το οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, που έχετε δώσει οικοδομική άδεια, ενώ σας είχαμε προτείνει να κατασκευάσει ο Δήμο υπόγειο parking το οποίο θα ήταν έτοιμο τώρα και θα το εκμεταλλευόταν, το οικόπεδο της οδού 28ης Οκτωβρίου που προωθήσατε για κατασκευή super market και οι προσφυγές των κατοίκων το ακυρώσανε.
Για τη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» η κατασκευή του έργου της συγκεκριμένης ανάπλασης, μόνο προς όφελος των εμπόρων δε θα λειτουργήσει, αν αναλογιστούμε πόσο χρόνο θα διαρκέσει.
Όμως το κέντρο της πόλης δεν είναι μόνο τα μαγαζιά. Είναι και οι κάτοικοί του, οι οποίοι με τις επιλογές της διοίκησης, ουσιαστικά εκδιώχνονται από το κέντρο, από τα σπίτια τους. Η συγκεκριμένη «ανάπλαση», μετατρέπει το ιστορικό κέντρο της πόλης σε υπαίθριο “MALL”.
Κύριε δήμαρχε, μας καλείτε να συμμετάσχουμε στη διαμαρτυρία προς την περιφέρεια για την ακύρωση του έργου αυτού. Φυσικά δε θα συμμετάσχουμε αφού είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του έργου.
Όμως θα συμμετείχαμε σε μια κινητοποίηση, για τον κίνδυνο να μην τελειώσει το κλειστό γυμναστήριο στο 2ο γυμνάσιο, που γίνεται ορατός, μετά την παύση της χρηματοδότησης από τον Ο.Σ.Κ., που αποδεχτήκατε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.
Κύριε δήμαρχε, είμαστε εκείνοι που αντιτεθήκαμε σε όλες τις αποφάσεις και της τωρινής και της προηγούμενης διοίκηση του Τζανίκου, για την ενίσχυση των “MALL” και του υπερτοπικού κέντρου, σε βάρος των τοπικών εμπόρων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» δεν μπορείτε να πείτε «κοίτα ποιος μιλάει».     

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ