Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Φώτης Αλεξόπουλος: Διάλογος για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας παρασκευής, κ. Φώτης Αλεξόπουλος καταθέτει πρόταση να γίνει διάλογος μεταξύ των φορεών της πόλης με στόχο την τόνωση της τοπικης αγοράς στην ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:
“Είναι  γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει θετικά βήματα για την τόνωση της Αγοράς και την επιστροφή του καταναλωτικού κοινού  στην Πόλη μας.( π.χ  η μερική πεζοδρόμηση της Κάτω πλατείας). Όμως θα διαπιστώσει εύκολα κανείς ότι δεν  φτάνει μόνο αυτό.
Αναγνωρίζοντας όλοι μας τις “Αδυναμίες” της πόλης μας, είναι πλέον κατανοητό και σαφές  ότι θα πρέπει σύντομα να κατατεθούν προτάσεις  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ( Τοπικής Ανάπτυξης ). Είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια  η τοπική αγορά της Αγίας Παρασκευής “αιμορραγεί” εις όφελος γειτονικών δήμων και καταστημάτων. Πρόταση μου λοιπόν είναι ότι  θα πρέπει άμεσα  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής , ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος ( ΕΝΕΒΑΠ), το ΙΝ.ΚΑ Αγίας Παρασκευής ( Ινστιτούτο Καταναλωτών) καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος  φορέας,  να συμμετέχουν σε Ημερίδα- συζήτηση (Στρογγυλής τραπέζης) με μοναδικό θέμα την πραγματοποίηση μιας «μόνιμης – Μακροχρόνιας  εφαρμογής τοπικής Ανάπτυξης »  για την τόνωση της τοπικής αγοράς -οικονομίας – εργασίας.
Πιστεύω ότι αν επικεντρωθούμε σε 4-5 καίρια σημεία και επιλυθούν, τότε και ο Δημότης- Κάτοικος του Δήμου μας δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει για τα ψώνια του σε γειτονικούς Δήμους και καταστήματα,  αλλά να προτιμά την αγορά της Αγίας Παρασκευής. Περιμένω την θετική απάντηση στο αίτημα μου  και παραμένω στην διάθεση  για περαιτέρω διευκρινίσεων επί της προτάσεως μου .
 
Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Υπάλληλος Εμπορικού& Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Γραμματέας ΙΝ.ΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ