Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Υγεία για λίγους και εκλεκτούς”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές των συμμάχων της, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ, έρχεται να εξαφανίσει από το χάρτη των στοιχειωδών δικαιωμάτων ακόμη ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Η επίθεση στον τομέα της υγείας δεν έχει προηγούμενο.

Με τη μείωση του ποσοστού των ασφαλισμένων που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας, την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, την επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη και το λουκέτο σε δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά ασθενείς στο περιθώριο και τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, προωθείται με γοργούς ρυθμούς η πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας και η επακόλουθη κατάργηση κάθε δικαιώματος περίθαλψης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Μετατρέπουν  την υγεία από δημόσιο αγαθό και συνταγματικό δικαίωμα σε εμπόρευμα του χειρίστου είδους, δίνοντάς της τη χαριστική βολή και βυθίζοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία στην πλήρη εξαθλίωση, στερώντας από τον εργαζόμενο των 500 ευρώ, τον άνεργο με το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ, την νεολαία και τους συνταξιούχους το στοιχειώδες δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μέσα από αυτές τις μονάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς μπορούσαν να εξεταστούν από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους και να κάνουν μια σειρά από εξετάσεις εντελώς δωρεάν. Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα  υγείας, ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο δεκάδων πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια, αφενός, να περιορίζεται δραματικά η πρόσβαση στην υγεία δεκάδων χιλιάδων φτωχών εργαζόμενων, αφετέρου εκατομμύρια ανασφάλιστοι να πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο χωρίς να διασφαλίζεται από πουθενά η δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Είναι προφανές ότι το τεράστιο αυτό κενό δε θα αργήσει να εκμεταλλευτεί ο ιδιωτικός τομέας, με σκοπό να κερδοφορήσει μέσω της «πώλησης» υπηρεσιών υγείας.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το νέο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων των εργαζόμενων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει την πρώτη δυναμική απάντησή τους μέσω της απεργίας διαρκείας τους, αρνούμενοι να συναινέσουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στον αφανισμό τους και συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις, παρόλες τις απειλές και τις συκοφαντίες που δέχονται από την κυβέρνηση και τον υπουργό.
Ως εργατική λέσχη, όχι μόνο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απεργούς γιατρούς και στους εργαζόμενους, αλλά θεωρούμε τον αγώνα αυτό αγώνα όλων μας, για τη διεκδίκηση μίας αξιοπρεπούς ζωής.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ- ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ