Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

«Το γιασεμί απ’ τ’ αντίκρυ» στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη από τον Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ»  Ν. Ιωνίας η μουσικοθεατρική παράσταση «Το γιασεμί απ’ τ’ αντίκρυ», σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Μάγιας Ντελέζου. Ήταν ένα έργο βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων που επέζησαν μετά την Καταστροφή και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες. Η ερασιτεχνική Ομάδα Έκφρασης «Εξ επί τούτου», με επαγγελματισμό και μεράκι απέδωσαν τα κείμενα, που ήταν καθ’ όλα επίκαιρα στις σημερινές τραγωδίες, που γράφονται καθημερινά στη θάλασσα του Αιγαίου, με τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής, τους κατατρεγμένους και αποδιωγμένους από τις εστίες τους, από τη γη που τους έθρεψε.
Πριν την έναρξη της παράστασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους δολοφονηθέντες στο Παρίσι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου και 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, που ευγενώς προσφέρθηκε στο Σύλλογο. Θεατές από το Δήμο, αλλά και από γειτονικούς και μακρινούς Δήμους προσήλθαν με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την παράσταση και ίσως θα ξαναφέρουν στη μνήμη τους τις αφηγήσεις των προσφύγων της πρώτης γενιάς.
Ο Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» με τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες που έχει, προσπαθεί να προσφέρει ευκαιρίες στα μέλη και του φίλους του, να μετέχουν σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κύρους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κατημερτζή, το Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Αμανατίδη, τους διευθυντές: του 3ου Λυκείου κ. Μιλτιάδη Καναβό, και 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας κ. Γεώργιο Γρηγοράκη, για την έγκριση και παραχώρηση της αίθουσας του αμφιθεάτρου, την κ. Ντελέζου (σενάριο και σκηνοθεσία) για την ευγενική ανταπόκριση στην πρόσκληση του Συλλόγου μας να παρουσιάσει το έργο, όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου, του πατρός Δανιήλ για την βοήθειά τους στα σκηνικά, ιδιαιτέρως δε την εθελόντρια Νίκη Σκουμπούρη, για τη βοήθεια που πρόσφερε στα ηχητικά και τους φωτισμούς.  
Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο κ. Καναβός, Διευθυντής του 3ου Λυκείου και Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Κωστιδάκης Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και του Ιωνικού Συνδέσμου, η κ. Μπρόλιου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών, ο κ. Σπράος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…
Με τη λήξη του έργου και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών, εκπρόσωποι του Συλλόγου πρόσφεραν στη σεναριογράφο κ. Ντελέζου και στη μουσικό – σοπράνο κ. Κρίστι Καθαρίου – Βογιατζόγλου από μία ανθοδέσμη, σε όλους δε τους ηθοποιούς από ένα τριαντάφυλλο, ένα γλύκισμα και ένα χυμό.
Με φωτογραφίσεις και ανταλλαγές συγχαρητηρίων και ευχαριστιών έκλεισε η όλη εκδήλωση αφήνοντας σε όλους πολύ καλές εντυπώσεις.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ