Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

“Οι φιέστες δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα του λαού”

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου σχολιάζει αιχμηρά την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Δήμου αλλά και την ομιλία του Δημάρχου, κ. Γιώργου Πατούλη, με την ακόλουθη ανακοίνωσή της:
“Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου Μαρουσιού, το σόου, οι φιέστες, οι κινήσεις εντυπωσιασμού της νέας δημοτικής αρχής, καμία σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των πιεστικών προβλημάτων της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων,  των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας, που απαιτούν άμεσες λύσεις.
Έτσι, όπως όμως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση του κ. Πατούλη ήταν ξεκάθαρη και αποκαλυπτική για το τί περιμένει από αύριο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην πόλη, ποια στάση θα κρατήσει ο εκλεκτός της Ν.Δ δήμαρχος απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, που για τα οποία τίποτε το καλό δεν προοιωνίζεται.  Το επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός ότι η Τοπική Διοίκηση, ως κομμάτι του αστικού κράτους, έχει συγκεκριμένη αντιλαϊκή αποστολή και αποτελεί φορέα υλοποίησης της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποστολή, που ο κ. Πατούλης υλοποίησε στις δύο προηγούμενες θητείες του με ιδιαίτερη «επιτυχία».
Από τη μία, η απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού σε τομείς βασικών κοινωνικών αναγκών και, από την άλλη, η μείωση προσωπικού μέσω των συνταξιοδοτήσεων, διαθεσιμοτήτων και της «αξιολόγησης», συνθέτουν ένα σκηνικό λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, απόλυτα εχθρικό προς τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό όλο και μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού των δήμων θα πληρώνεται από φόρους, τέλη και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να ροκανίζεται όλο και περισσότερο το πενιχρό βαλάντιο, όσο απόμεινε, της λαϊκής οικογένειας.
Ακόμα, οι προϋπολογισμοί – «καρμπόν» που αναμένεται να ψηφιστούν στους δήμους είναι σκληρά ταξικοί, με τους τοπικούς φόρους να συμπληρώνουν την αντιδραστική επέλαση της φορολογίας σε βάρος του λαού.  Η λαϊκή οικογένεια θα κληθεί και πάλι να πληρώσει τις ελλείψεις σε δομές, προσωπικό και πόρους. Τα έσοδα των δήμων θα είναι τουλάχιστον κατά 70% «ίδια» έσοδα (πάνω από 85% για το δικό μας δήμο), προερχόμενα δηλαδή από την τοπική φορολογία και κατά 30% (κάτω από το 15% για το Μαρούσι) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).  Ήδη η περιουσία των δήμων, κινητή και ακίνητη, είναι στο στόχαστρο, καθώς οι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο τι μπορεί να ξεπουληθεί σε ιδιώτες ενισχύοντας τα κέρδη τους.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα αγωνιστεί μαζί με το Λαό για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, θα  είναι σταθερά στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των φορέων του μαζικού κινήματος. Θα διεκδικήσει μέτρα στήριξης των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μεταξύ των άλλων είναι:

•              Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και για όσες οικογένειες μαστίζονται ιδιαίτερα από την κρίση να μειωθούν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να αυξηθούν για το μεγάλο κεφάλαιο που την τελευταία τριετία γνώρισε στο Μαρούσι προκλητικές μειώσεις.
•              Να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα για το πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικά στα σχολεία. Να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές.
•              Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός των παιδιών των ανέργων.
•              Να αναγνωριστούν σε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, ΜΚΟ,πρακτικάριους) πλήρεις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο της νομοθεσίας για αναλογικό δικαίωμα άδειας καθώς και οι γενικές και ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. Πληρωμή κάθε μήνα. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι εργαζόμενοι και όχι «ωφελούμενοι».
•              Διεκδικούμε προγράμματα άθλησης και πολιτισμού για όλους. Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (γυμναστών, καθηγητών μουσικής, εικαστικών κ.α.). κατάργηση κάθε οικονομικής συμμετοχής για τους χρήστες των υπηρεσιών αυτών.
•              Αντίσταση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής Αρχής.
•              Διεκδίκηση έργων, υποδομών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια (αντιπλημμυρικά, αντισεισμική θωράκιση, ελεύθεροι χώροι και πράσινο, ουσιαστική στήριξη όσων έχουν ανάγκη κ.ά.).
•              Σταθερά, αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο με κάθε σχέση εργασίας.
Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Φωτόπουλος Θανάσης, Καρλατήρα Μαρία”

Διαβάστε επίσης για την ορκωμοσία στον ακόλουθο σύνδεσμο:

“Το Μαρούσι να γίνει πρωταγωνιστής στην αυτοδιοίκηση” (photos+video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ