Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή του Νίκου Αναγνωστάτου στον Υπουργό για τα διόδια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Αναγνωστάτος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοίδη σχετικά με τα πλευρικά διόδια στον κόμβο Καλυφτάκη:
«Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
Από τον τοπικό τύπο της Κηφισιάς και από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού δήμου ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΗΦΙΣΙΑ, Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΕΚΑΛΗ), ενημερωθήκαμε για το μεγάλο θέμα των λεγομένων «πλευρικών διοδίων» και για την θέση που διατυπώσατε κατά την συζήτηση του θέματος στη Βουλή, κατά την κύρωση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης και όσο αφορά την περιοχή μας, δεσμευτήκατε ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτε πριν λύσετε τα θέματα των παράπλευρων και εναλλακτικών διαδρομών και ότι είναι δική σας απόφαση και θα εφαρμοστεί, προσθέτοντας ότι οποιοσδήποτε λέει οτιδήποτε άλλο, δεν κάνει παρά σπέκουλα.
Ως Κηφισιώτης που διετέλεσα επί χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  γι’ αυτή σας τη θέση αλλά και να σας διαβεβαιώσω ότι για τους αναμφισβήτητους λόγους που έχουν τεθεί υπόψη σας από τον Δήμο μας και από τις τοπικές κοινωνίες, εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου , παράπλευροι με την ουσιαστική του όρου έννοια, στην περιοχή του Δήμου μας από τον Α/Κ ΒΑΡΥΠΟΜΠΗΣ  μέχρι και Α/Κ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ όχι μόνο δεν υφίσταται άλλα ούτε είναι δυνατό να κατασκευαστούν!
Θα προσθέσω λοιπόν και τη δική μου παράκληση όπως τεθεί και τυπικά τέλος στο ενδεχόμενο κατασκευής πλευρικών διοδίων, η επιβολή των οποίων θα επιφέρει όχι μόνο σοβαρή οικονομική επιβάρυνση αλλά και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κυκλοφοριακή επιβάρυνση μη διαχειρίσιμη.  Θα σημειώσω επίσης ότι αυτό που αναμένουμε όλοι όσοι ζούνε στις συνοικίες εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου και στον δήμο μας γενικότερα, είναι το Υπουργείο να υλοποιήσει τα έργα εκείνα που έχει αναλάβει από το 2004 ώστε να αποτρέψει και να περιορίσει τα προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται από την επιγενόμενη διέλευση μιας εθνικής οδού προοδευτικά μετατράπηκε σε κλειστό αυτοκινητόδρομο μέσω του δομημένου ιστού κατοικίας της πόλης.
Τέλος αλλά και σημαντικότερο, ζώντες σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, πιστεύω ότι δεν είναι επιτρεπτό η κυβέρνηση ή κάποιο υπουργείο να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν ή και πλήττουν ακόμη την πόλη μας, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο μας και τους δημότες, αν όχι τη σύμφωνη γνώμη μας. Για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος αφορούντα την ευρύτερη περιοχή, πάλι χρειάζεται συνεννόηση μαζί μας και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είμαστε παράλογοι. Παρακαλούμε όθεν στο εξής να μην  πληροφορούμαστε ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν την Κηφισιά ερήμην μας, από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.Θα σας είμαι ευγνώμων αν είχα μια δική σας απάντηση επί των πιο πάνω.

Με ιδιαίτερη τιμή
Νίκος Αναγνωστάτος
Υποψήφιος Δήμαρχος»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ