Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή Βαλασόπουλου σε Σταθόπουλο για τον Υμηττό

Δημοσιεύθηκε

στις


Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννη Σταθόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος.
Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ Συνάδελφε,
Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση (10/2015) του Δημοτικού σας Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, μέτρα αντιπυρικής προστασίας του Υμηττού, θεωρώ χρήσιμο να θέσω ολοκληρωμένα υπ’ όψη των μελών του τις παρεμβάσεις που έχουμε από κοινού συμφωνήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, προκειμένου και εσύ με τη σειρά σου να μπορείς να ενημερώνεις με πληρότητα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημότες για το κοινό μας έργο.
Κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις μας, με την έγκριση του προγράμματος εν όψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, αλλά σύμφωνα και με τον πρώτο απολογισμό που έγινε στη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου, προκύπτει ότι για το Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχουν, μεταξύ άλλων, ομόφωνα εγκριθεί και υλοποιηθεί ή υλοποιούνται:
– Η απομάκρυνση χαμηλής υποβλάστησης στα όρια του οικιστικού ιστού και τους δασικούς δρόμους.
– Η συλλογή των απορριμμάτων από περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας.
– Η τοποθέτηση νέου παρατηρητηρίου στο λόφο Τσακού.
– Ο περιμετρικός καθαρισμός στο λόφο Τσακού.
– Η μεταφορά και συντήρηση του παρατηρητηρίου Π4Α στη θέση Τρίστρατο.
– Η συντήρηση 3 μεταλλικών δεξαμενών 10tn στους δασικούς δρόμους.
– Η τοποθέτηση (προς εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής) δεξαμενής 200tn – ελικοπτέρων σε κατάλληλο για ελικόπτερα πλάτωμα στα Γλυκά Νερά.
– Η παροχή υλικών, εξοπλισμού και άλλων αναγκαίων ειδών στην εθελοντική οργάνωση (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) του Βορειοανατολικού τομέα του Υμηττού.
Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με όσα συζητήσαμε και στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών και στα τελευταία τμήματά του, παρ’ ότι είχαμε τη δυσάρεστη συγκυρία της καθυστερημένης εκλογής της Διοίκησής μας και εξ’ αυτού του λόγου της καθυστερημένης έναρξής του. Παρά ταύτα, χάρη στην κοινή μας προσπάθεια, καταφέραμε να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο τμήμα του σε χρόνους αντίστοιχους με αυτούς των προηγούμενων ετών.
Στις ανωτέρω άμεσες παρεμβάσεις μπορούμε να συμπεριλάβουμε, επίσης, το όφελος που προκύπτει για τον Υμηττό και αφορά όλους τους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου μας από τις συνεχείς επαφές και το συντονισμό ενεργειών και δράσεων με την Πολιτεία, το Πυροσβεστικό Σώμα και τους άλλους Συνδέσμους της Αττικής.
Θα ήθελα, επίσης, να εκμεταλλευθώ την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας και να προσθέσω ότι η προστασία του Υμηττού, που αποτελεί κοινό μας χρέος και αιτία ενασχόλησής μας στο Σύνδεσμο, διασφαλίζεται, όπως από κοινού έχουμε εκφράσει στο Διοικητικό Συμβούλιό μας, με τη σύνδεση των πολιτών μαζί του και παρεμβάσεις ευρύτερου χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση περιμένουμε από όλα τα μέλη, τις εξαιρετικές προτάσεις που είμαι βέβαιος ότι μπορούν να εκπονήσουν και πρώτα απ’ όλα την απάντηση που έχει ζητηθεί για τις δύο πρωτοβουλίες που ήδη έχουμε ξεκινήσει, αυτές για τα αντιπλημμυρικά έργα και την προγραμματική συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού.  
Κλείνοντας, μη επιθυμώντας να μακρηγορήσω, θα ήθελα να εκφράσω με τη σειρά μου την ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ευαισθησία που επιδεικνύουν τα μέλη του Δημοτικού σας Συμβουλίου και να τα διαβεβαιώσω, εκ μέρους όλου του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ότι ο Δήμαρχός τους είναι και στο Σύνδεσμό μας ενεργός και πρωταγωνιστής στο κοινό μας έργο για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ