Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Απάντηση του Λάζαρου Βουδούρη στον Ηλία Ζαράνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στο άρθρο του μέλους της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Ηλία Ζαράνη  δίνει ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας και μέλος του ίδιου κόμματος κ. Λάζαρος Βουδούρης.

Η επιστολή του κ. Βουδούρη είναι η εξής:

“Σύντροφε Ηλία, σεβόμενος τους κοινούς μας αγώνες και διατηρώντας το ήθος της ανανεωτικής Αριστεράς, γράφω αυτήν την επιστολή-απάντηση στις ατάκτως ειρημένες σκέψεις σου που παραβλέπουν, αποσιωπούν, κρύβουν και κυρίως ξεχνούν……
Όποιος διαβάζει το κείμενο σου βγάζει το συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχει μέλος της ΔΗΜΑΡ Ν. Ιωνίας στην “ΕΝΟΤΗΤΑ” με υποψήφιο τον Η. Γκότση.
Και όμως το 50% της οργάνωσης είναι στην “ΕΝΟΤΗΤΑ”μια «λεπτομέρεια» που παραβλέπεις ίσως για να κρύψεις ότι μια μικρή μειοψηφία σε ακολούθησε στο εγχείρημα σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αν πιστεύεις ότι “υπόγειες συμφωνίες κορυφής” μπορούν να μετατρέψουν το 18% του 1ου γύρου, σε 54% στον 2ο και να εκλέξουν πανηγυρικά διοίκηση στο Δήμο, τότε ακυρώνεις μια ολόκληρη κοινωνία, την ίδια κοινωνία που καλείς ταυτόχρονα να σε υποστηρίξει. Ξεχνάς ότι στον 2ο γύρο η παράταξη του 38% πήρε 750 ψήφους λιγότερες από τον 1ο γύρο, ενώ η “ΕΝΟΤΗΤΑ” τις υπερδιπλασίασε;  Μια ολόκληρη κοινωνία απαίτησε να αλλάξει η δημοτική διοίκηση και η ΔΗΜΑΡ, έξι μηνών κόμμα τότε, ήταν κομμάτι αυτής της κοινωνίας.
Δυο σύντροφοι βρέθηκαν στους 25 εκλεγμένους, φυσικά χωρίς τη βοήθεια σου. Η μια συντρόφισσα ανέλαβε πρόεδρος του ΚΕΒΕΦΟ. Στη θητεία της, που λήγει με την λήξη της θητείας του Δημάρχου, κατάφερε με πάρα πολύ κόπο να διατηρήσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς παρασάγγας σε καλύτερο επίπεδο από τους ιδιωτικούς, την ίδια στιγμή που η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε από 1.319.916€ σε 749.853€ (μείωση 45%). Και δεν είναι μόνο αυτό, τα κατάφερε χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος ρουσφετολογικής επιλογής παιδιού.
Σύντροφε Ηλία ξεχνάς ότι ο Δήμος απέκτησε στη διάρκεια αυτής της θητείας Δημοτικό Ωδείο πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο, με 100 μαθητές αυτήν τη στιγμή, και με τιμές που μπορούν να αντέξουν απλοί εργαζόμενοι.
Ίσως δεν το γνώριζες. Όπως δεν γνώριζες ότι ο Δήμος μας έχει κινηματογραφική λέσχη που λειτουργεί 2 χρόνια, με μόνο κόστος το ρεύμα της αίθουσας που φιλοξενεί κάθε Παρασκευή τις προβολές.
Είμαι σίγουρος ότι αν το γνώριζες, θα προστάτευες τον υποψήφιο κ. Μανούρη που στηρίζεις, από την εξαγγελία του προεκλογικού του προγράμματος για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.
Σύντροφε ξεχνάς ότι η Δημοτική Κατασκήνωση του Δήμου που δημιουργήθηκε σε προηγούμενη θητεία του κ. Γκότση φιλοξενεί κάθε χρόνο 650 παιδιά και 120 μέλη των ΚΑΠΗ με κόστος συμμετοχής 50€ για 2 εβδομάδες.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το έργο της Δημοτικής Αρχή της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ”, αλλά είμαι σίγουρος ότι η λεπτομερής αναφορά τους θα έκανε το μέγεθος του κειμένου αποτρεπτικό για ανάγνωση και κυρίως θα σε εξέθετε ακόμα περισσότερο.
Τελειώνοντας θα ήθελα, να σεβαστείς έστω για λίγο τον κοινό μας αγώνα, και να μην παρομοιάσεις ξανά τον κ. Μανούρη με τον ΚΑΜΙΝΗ και τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ, διότι είναι εντελώς αντιφατικό. Και οι δύο αντιπροσωπεύουν το ακριβώς αντίθετο από τον υποψήφιο κ. Μανούρη που υποστηρίζεις του οποίου όλα τα αξιώματα δόθηκαν, όχι λόγω της συμμετοχής του στην κοινωνία αλλά λόγω της συμμετοχής του στο ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για σένα και η επικαιρότητα με δικαιώνει, όλη η κοινωνία της Ν. Ιωνίας μαθαίνει ότι ο κ. Μανούρης διορίζει τους γόνους στενών του συνεργατών, στον οργανισμό που διοικεί.
Τέλος να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα: Η συμμετοχή σου στην Κ.Ε. του κόμματος δεν σε κάνει εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ της Ν. Ιωνίας για έναν επιπλέον λόγο που είναι πολύ σημαντικός: είσαι υπέρ της δημιουργίας της Κεντροαριστεράς που επιδιώκουμε, αλλά μαζί με αυτούς που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Λ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Μέλος της ΔΗΜΑΡ Ν. Ιωνίας
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της ” ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

Διαβάστε και το άρθρο του κ. Ζαράνη εδώ

“Ο κ. Γκότσης εγκατέλειψε την πόλη στην τύχη της”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ