Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Διαμαρτυρία για τους φοίνικες στον Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Σπυράκης απέστειλε προς τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρόμενος για τη μετατροπή του Πειραιά εκ μέρους του, σε πόλη που να μοιάζει με τις πόλεις των ακτών της Βορείου Αφρικής με την φύτευση εκατοντάδων φοινίκων και μάλιστα τύπου ξερών κορμών με φούντα στο επάνω μέρος αυτών.
“Κύριε Δήμαρχε,
Με έκπληξη όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας παρατηρούμε την απόπειρα αλλαγής του χαρακτήρα και του χρώματος της πόλης μας. Αναφέρομαι στην χωρίς πρόγραμμα-μελέτη προσαρμογής στο γενικότερο αστικό περιβάλλον αθρόα φύτευση πανύψηλων αφρικάνικων φοινίκων στο λιμάνι αλλά και σε κεντρικά σημεία του Πειραιά.Γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο Πειραιάς είναι μεν Μεσογειακό λιμάνι αλλά αποτελεί τμήμα της Ευρώπης και όχι της Βορείου Αφρικής.Το χρώμα που προσπαθείτε να δώσετε στην πόλη με αυτά τα φοινικόδεντρα που φυτεύσατε προσιδιάζει με εκείνο της Αλεξάνδρειας, του Σουέζ, της Λιβυκής Τρίπολης, της Βεγγάζης και της Βυρηττού. Σ’ αυτή την κατηγορία θέλετε να κατατάξετε τον Πειραιά με την εμφάνιση αυτή; Χάθηκαν τα δέντρα της ελληνικής γης;
Δεν γνωρίζω αν συμβουλευτήκατε τους γεωπόνους , τους πολεοδόμους πριν προχωρήσετε στην αλλοίωση του προσώπου της πόλης μας.  Σκεφτείτε τους κινδύνους ατυχημάτων στις δύο κατευθύνσεις των κεντρικών λεωφόρων της πόλης μας (Τερψιθέα κ.λπ.) από την εγκατάσταση αυτή. Δεν είναι καλύτερο με τα ποσά που διατίθενται για τους φοίνικες «Τηλεγραφόξυλα» να κλαδευτούν τα δέντρα της πόλης μας. Ποιο είναι το πλέον απαραίτητο; Ρωτήθηκαν οι Δημοτικοί και οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι για αυτή την πρωτοβουλία; Ρωτήσατε τους ιδιώτες εάν επιθυμούν να γίνει ο Πειραιάς Καζαμπλάνκα;
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζω πως είναι δύσκολο το έργο για κάποιον που έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως  μέλος της Διοίκησης προσωποπαγών Επιχειρήσεων να προσαρμοστεί σε διαδικασίες που απαιτεί ένας Δήμος.
Ως άνθρωπος που σε όλες τις τετραετίες που είχε την τιμή να υπηρετεί την πόλη μας ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας την ευθύνη του περιβάλλοντος, των κήπων και των δενδροστοιχιών, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν προχωρήσετε στην ριζική αλλαγή της εικόνας του Πειραιά. Ελπίζω οι φελάχοι και οι βεδουίνοι να αποτελούν μειοψηφία και να σταματήσει η αφρικάνικη εικόνα της πόλης πριν μας φέρετε και τις απαραίτητες καμήλες”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ