Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δύο «ταχυτήτων» – Πώς θα γιορτάσουν φέτος εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δύο ταχύτητες, φαίνεται, πως θα γιορταστούν φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, με το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Πέμπτης (18/11) μα δίνει το μήνυμα σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊό.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας, κάτι που σημαίνει πως οι γιορτές θα μας βρουν είτε με ρεβεγιόν σε σπίτια είτε στο… κρύο, με σίγουρα περισσότερα έξοδα, για τους ανεμβολίαστους, ενώ για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί χωρίς κάποιον επιπλέον περιορισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η στρατηγική της Κυβέρνησης περί «ελευθερία για τους πολλούς- δυσκολίες στους ανεμβολίαστους », τους τελευταίους μήνες, θα είναι το βασικό σημείο του διαγγέλματος, ενώ παράλληλα θα υπάρξει ενθάρρυνση για τους πολίτες άνω των 65 ώστε να πραγματοποιήσουν άμεσα την τρίτη δόση του εμβολίου, ώστε να μην υπάρξουν «ρωγμές« του τείχους ανοσίας.

 

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες για τους ασθενείς – Ποια φάρμακα απαγορεύονται

 

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά διαφορετικά από τα προηγούμενα

Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που τα «μαύρα ρεκόρ» κρουσμάτων και θανάτων σπάνε μέρα με τη μέρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, να μιλάει για την απόφασή του να μείνουν στο συρτάρι περισσότερο δραστικά μέτρα ιδιαίτερα για την περίοδο των γιορτών.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το 2020, μιας και η οικονομία και η κοινωνία θα μείνουν σε λειτουργεία, με τους εμβολιασμένους να μην έχουν καμία ταλαιπωρία.

Την ίδια στιγμή οι ανεμβολίαστοι, όπως και όλο το χειμώνα, δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, κάτι που σημαίνει πως τα σχέδια για εορταστικά τραπέζια και διασκέδαση σε εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα προϋποθέτουν παραμονή τους αποκλειστικά σε τραπεζάκια έξω και με τα έξοδα του rapid test, κάτι που θα απαιτείται και για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ