Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι δυο γιατροί από το γηροκομείο «κολαστήριο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές.

Λίγο μετά τις 5:00 της Κυριακής (13/02), οι ανακριτικές αρχές στα Χανιά αποφάσισαν να θέσουν υπό προσωρινή κράτηση τις δυο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, όπως και τον γιατρό και τον ψυχίατρο της δομής-κολαστηρίου στα Χανιά στην οποία είχαν χάσει την ζωή τους από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλοί ηλικιωμένοι.

Η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής

Σύμφωνα με το zarpanews και μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το γηροκομείο στα Χανιά ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει και το flashnews η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

Υπενθυμίζεται πως οι επτά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στο γηροκομείο.

Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας, ενώ οι συγγενείς θυμάτων σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έφυγαν από τον περιβάλλοντα χώρο του δικαστηρίου. Δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με αποδοκιμασίες και φωνές κατά των κατηγορούμενων από ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο γηροκομείο – κολαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ