Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Χανιά: Αύριο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Οι κατηγορούμενοι είχαν οδηγηθεί την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, ενώπιον των δικαστικών Αρχών και μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος τους είχαν πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, τέσσερεις από αυτούς και αύριο οι υπόλοιποι τρεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή αύριο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά συλληφθέντες αφορούν το χρονικό διάστημα από 5 Μαϊου 2009 έως 5 Μαϊου 2021. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε εμπλέκονται, εκτός από τους συλληφθέντες, ακόμη 29 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ