Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα – Παράταση στην κυκλοφορία και μουσική στην εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς χαλάρωση οδεύουν σταδιακά τα μέτρα κατά της πανδημίας – Την Τετάρτη 9 Ιουνίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο dikaiologitika.gr, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας οδεύει προς παράταση μιας ώρας, αντί για τις 00.30, θα ξεκινάει στη 01.30. Όσον αφορά την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, αυτό το μέτρο πρόκειται να λάβει τέλος πιθανότατα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αναμένεται παράλληλα, να ανακοινωθούν νέες οδηγίες για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Πιθανολογείται ότι θα αποφασιστεί η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 250 με 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έντονος «πονοκέφαλος» όμως, για τους ειδικούς είναι τα πανηγύρια και ο φόβος να ξεσπάσει μια τοπική έξαρση του κορωνοϊού σε αυτά.

Για τους εμβολιασμένους

Μέχρι αυτή την ώρα, και όπως βλέπουμε στο dikaiologitika.gr, βρίσκεται υπό συζήτηση οι εμβολιασμένοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, καφέ, εστιατόρια, μπαρ, χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Εξετάζεται παράλληλα η απαλλαγή τους από την υποχρέωση της διενέργειας self test.

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ