Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις απειλές Ερντογάν! Αυξημένη η επιτήρηση σε Αιγαίο και Έβρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε επιφυλακή είναι από το βράδυ της Παρασκευής (12/11) οι Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας μετά τις απειλές από πλευράς Ταγίπ Ερντογάν για «άνοιγμα» των συνόρων στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κάλεσε έκτακτη σύσκεψη μαζί με τους αρχηγούς Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να ληφθούν άμεσα αποφασιστικά μέτρα πρόληψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Αυτό που προβλέπεται είναι αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, κάτι που αυξάνει το ποσοστό επιφυλακής στις μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων της παραμεθορίου, ώστε να υπάρχει άμεση αναφορά περιστατικών που μπορεί να σχετίζονται με με δυνητικές αυξανόμενες ροές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Παράλληλα το ΓΕΣ προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες με συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και με την ηγεσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ