Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Σοκ» από τις προβλέψεις Σαρηγιάννη για 90 νεκρούς τη μέρα τον Δεκέμβριο – Μείωση κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ακόμα μια φορά ο καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ επανέλαβε τις δραματικές προβλέψεις του για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, αναφέροντας πως σύμφωνα με τα μοντέλα της ομάδας του μπορεί να έχουμε περίπου στις 17 Δεκεμβρίου ακόμα και 92 νεκρούς την μέρα λόγω του κορωνοϊού, ενώ περίπου στις 8 με 10 του ίδιου μήνα οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 700.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως αυτές τις μέρες υπάρχει μια σταθεροποίηση, ακόμα και πτώση, στα κρούσματα, όμως αναμένεται νέα «έκρηξη» με κορύφωση τις 3 ή 4 Δεκεμβρίου.

«Είναι πολλά “αν” αλλά θεωρώ ότι οι στιγμές είναι πέρα από κρίσιμες, με 70 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα, που είναι δυστυχώς αποτυχία μας σαν κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο καθηγητής εξήγησε πως ο μέσος εβδομαδιαίος όρος κρουσμάτων αυτή τη στιγμή είναι στα 6.600 κρούσματα και εάν εφαρμόζονται τα μέτρα μπορεί να φτάσει 7.400, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλείσει πως μπορεί να φτάσουν και στα 8.000 ή 8.500, κάτι που πρακτικά θα αυξήσει σημαντικά και τους θανάτους.

«Αν είμαστε σοβαροί τότε μπορεί να δούμε και παρακάτω, στα 2.500 κρούσματα μέχρι την Πρωτοχρονιά το όποιο θα είναι τρομερή επιτυχία. Χρειάζεται μια συνεχής επαγρύπνηση και συνειδητοποίηση ότι δεν έχουμε τελειώσει μέχρι να φτάσουμε, να κατεβούμε, σε πολύ χαμηλά επίπεδα ή να πάμε σε πολύ υψηλό βαθμό εμβολιασμού… και τα δύο μάλιστα είναι το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ