Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Σε εξέλιξη η απεργία για τα εργασιακά – Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε απεργιακό “πυρετό” βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα, με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων κατά του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά στο κέντρο της Αθήνας να εντείνονται.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται ήδη στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια στη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μάλιστα στις 11:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες και για αργότερα σήμερα με εργατικά σωματεία και ενώσεις να καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Νωρίτερα απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στα δεμένα πλοία. Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν όλες οι δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, καθώς και οι ομοσπονδίες των γιατρών, των υγειονομικών, των δικαστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών.

 

Δείτε επίσης: Κυκλοφορία έως τη 1.30 και μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει από Σάββατο

 

Με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, καθώς και το ΕΚΑΒ. Από την άλλοι, όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα μεταξύ άλλων στην απεργία συμμετέχουν λογιστές, φαρμακοποιοί, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες κλπ. Ακόμη, απεργία έχουν προκηρύξει και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, για ένα 24ωρο.

“Χειρόφρενο” στα ΜΜΜ

Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας, ακινητοποιημένα θα είναι όλη μέρα σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή το Μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και τα τρόλεϊ. Από την άλλη, τα λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Λόγω της απεργίας, μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία και για όσους βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι, αφού σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις.

 

[Πηγή: iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ