Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αποκάλυψη Πλεύρη – «Από 1η Φεβρουαρίου θα λήγουν στους 7 μήνες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλύψεις σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής (9/1) όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Από 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες».

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα κάποιος ο οποίος θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά, ενώ τόνισε πως 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ  γνωστοποίησε επίσης ότι από αύριο 10/1 θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ για πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ενώ ανοίγουν τα σχολεία αύριο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test και δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

Τέλος, για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, απάντησε πως δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση, όμως ξεκαθάρισε πως θα καταγγέλλεται η σύμβαση όσων υγειονομικών δεν είναι εμβολιασμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ