Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Νέες απειλές από Οκτάι: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα όταν…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων επιδίδεται τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα, με τη σκυτάλη των απειλών να παίρνει αυτή την φορά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Αντικείμενο σχολιασμού είναι φυσικά οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ελιζέ, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά» ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι, προσθέτοντας: «Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης συναντήθηκε με μέλη του κόμματος στο Σίβας της Τουρκίας κι από εκεί εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της χώρας μας.

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες – καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση όταν λέμε ‘βάλε μυαλό’ και ‘μην ξεχνάς τη Σμύρνη’ σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα; Ο πρόεδρός μας προειδοποίησε ανοιχτά και ξάστερα. Είπε ‘σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, διαφορετικά θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά», δήλωσε ο Οκτάι.

«Βλέπουμε ότι και ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεσαι νύχτα, έλα μέρα. Δεν ξέρει άραγε ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειαστεί βάσει διεθνών συμφωνιών, θα χιονίσει στα νησιά που εμπιστεύεται ο Έλληνας. Όσοι τους παρασέρνουν σε τέτοιες περιπέτειες, όσοι κάνουν τους φίλους, φυσικά μετά θα εξαφανιστούν ακαριαίως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο», συνέχισε προκλητικά.

Παράλληλα, ο Φουάτ Οκτάι επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί σε πολλά εθνικά ζητήματα, ανεβάζοντας τους τόνους της εθνικής πλειοδοσίας. «Είμαστε αυτοί που κρατάμε ζωντανό το εθνικό αγωνιστικό πνεύμα και αυτοί που το εκπροσωπούμε», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ