Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Μάκης Βορίδης: Έρχονται νέες αλλαγες στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για την αξιολόγηση στο δημόσιο, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο πλαίσιο που ήδη εφαρμόζεται. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, στο δημόσιο υπάρχει αξιολόγηση σε ποσοστό 95-97% των υπαλλήλων, μόνο που αυτή η αξιολόγηση παράγει τα εξής αποτελέσματα, 50% των υπαλλήλων είναι άριστοι, 45% είναι εξαιρετικά καλοί.

Χαμηλή αξιολόγηση

Σύμφωνα με το κ. Βορίδη, υπάρχει ένα 4% το οποίο παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία και μπαίνει στην κατηγορία που χρήζει βελτίωσης, αλλά δεν βελτιώνεται ποτέ, γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό, ενώ υπάρχει και ένα 0,3% το οποίο παίρνει πάρα πολύ κακή βαθμολογία. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο πρόβλημα, που επειδή αντιμετωπίζεται σε διεθνές επίπεδο και σε μεγάλους οργανισμούς και στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Μέσα στον Νοέμβριο πρόκειται να παρουσιάσουμε ορισμένες προτάσεις μας στον πρωθυπουργό, για να πάρουμε το πράσινο φως», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Προτάσεις βελτίωσης

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός, η γενική ιδέα αυτών των προτάσεων είναι κυρίως για το κομμάτι της στοχοθεσίας των οργανικών μονάδων και την υλοποίηση των στόχων των οργανικών μονάδων ώστε να βαρύνει πολύ το πλαίσιο της αξιολόγησης των προϊσταμένων.« Πηγαίνουμε δηλαδή σε μια αξιολόγηση της απόδοσης της οργανικής μονάδας σε σχέση όμως με μια φιλόδοξη στοχοθεσία και αυτό το συνδέουμε πολύ με το τι δουλειά κάνουν οι προϊστάμενοι αυτών των οργανικών μονάδων. Αρχίζουμε και κοιτάμε το «τελικό προϊόν», κάνουμε μια μετακίνηση από τον υπάλληλο στην υπηρεσία. Κοιτάμε τι παίρνει ο πολίτης.

Ο κ. Βορίδης ερωτήθηκε και για τις παρελάσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, για τις οποίες είπε πως, οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την χώρα θα γίνουν κανονικά, δε θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη μόνο, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ