Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: 40 οι νεκροί – Κατέληξε 55χρονος στην Καστοριά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 55χρονος άνδρας κατέληξε από κορωνοϊό στην Καστοριά ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα, στους 40. Ο άτυχος 56χρονος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τον θάνατο του 56χρονοι οι νεκροί από κορωνοϊό από την Καστοριά ανέρχονται πλέον στους 6. Την Κυριακή είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι στην Ελλάδα με τελευταία μια 79χρονη από τη Λέσβο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.156. Τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγραφεί στην Αττική. Σύμφωνα με τη χθεσινο-απογευματινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα 69 από τους ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, πάντα με βάση τα χθεσινά δεδομένα, ήταν τα 71 έτη.

Στο 47% το ποσοστό θνητότητας όσων νοησλεύονται σε ΜΕΘ

Συνολικά, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπολογίζεται ότι 5% των ασθενών κορωνοϊού χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς ο κορωνοϊός προκαλεί μια σοβαρή πνευμονία σε κάποιες περιορισμένες περιπτώσεις. Επισήμανε πως «στη χώρα μας, έως σήμερα καταγράφουμε ασθενείς που διασωληνώνονται σε μια μέση ηλικία των 66 ετών και περίπου 47% από αυτούς έχουν συνοδά υποκείμενα νοσήματα». Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται, συνέχισε ο λοιμοξιολώγος, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία, όπως είπε, ο μέσος όρος νοσηλείας φτάνει τις 15 μέρες και το ποσοστό θνητότητας από την κορωνοϊό, από άλλη μελέτη φαίνεται για όσους μπαίνουν στη ΜΕΘ να είναι 47%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ