Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί τα νέα μέτρα – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγή πλάνων από την κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (30/12).

Παράλληλα η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα γίνει στις 13:00, αντί για τις 12:00 που είχε αρχικά ορισθεί, ενώ στις 16:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι «η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.»

Παράλληλα υπάρχει το σενάριο που θέλει τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 21:00, μέτρο που αν τελικά ισχύσει θα θυμίσει τα την περασμένη Πρωτοχρονιά.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, είχαν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ