Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα από το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίστηκε τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Μεσόγειο.

Τοπικά ισχυρές βροχές αναμένουμε για σήμερα Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σήμερα στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και στα νότια και ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Το απόγευμα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ