Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εισβολή στην Ουκρανία: Έφτασαν στα Ιωάννινα οι πρώτοι πρόσφυγες από την Οδησσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πρόσφυγες αυτοί, μητέρες με τα παιδιά τους από την Οδησσό, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από τη βομβαρδισμένη πατρίδα τους βρήκαν μία ανοιχτή αγκαλιά στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Με αίσθημα ευθύνης της αποστολής του, το Κέντρο Πρόνοιας υποδέχεται σήμερα στην Ήπειρο, στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, εννέα πρόσφυγες από την Οδησσό, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ», αναφερει η πρόεδρος του Κέντρου, Μ. Τσολάκη.

«Με τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, της αρμόδιας υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεωργίου, αλλά και όλων των πολιτών της περιοχής μας, θα παρέχουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων. Δίπλα μας, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, που παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια με προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε αρωγή στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου. Με την ευχή όλων ότι ο πόλεμος αυτός θα σταματήσει σύντομα, υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στις μονάδες μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας», προσθέτει η κ. Τσολάκη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ