Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Δήμοι: Αυξάνουν τους εξωτερικούς χώρους στα μαγαζιά εστίασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δήμοι θα προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με χαμηλά τέλη, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως θα υπάρξει στήριξη των Δήμων για να αντεπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων και με την μείωση των εσόδων τους, από τα τέλη που εισπράττουν, λόγω και του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης επί μακρόν.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπ. Εσωτερικών, εντός της ημέρας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα ξεκινήσει επαφές με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ώστε σε όσες περιοχές και περιπτώσεις γίνεται, Δήμοι ανά την επικράτεια να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με χαμηλά τέλη, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε το θέμα και αντιμετωπίζεται θετικά η προοπτική να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ