Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

“Βόλτα” με ηλεκτρικό λεωφορείο για τον Κ. Καραμανλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ένα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία, που έχουν τεθεί σε δοκιμαστική κυκλοφορία και σε πραγματικές πλέον συνθήκες, επιβιβάστηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος ως επιβάτης πώς ανταποκρίνονται τα εν λόγω οχήματα στις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Τρεις μήνες δοκιμαστικής κυκλοφορίας έχουν συμπληρωθεί για τους 3 διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών λεωφορείων από την ΟΣΥ ΑΕ.

Πρόκειται για δύο οχήματα κινεζικής και ένα ευρωπαϊκής τεχνολογίας, από τρεις διαφορετικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και διέθεσαν ηλεκτρικά λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται, εν όψει του μεγάλου διαγωνισμού για την αγορά νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος των οποίων θα είναι ηλεκτροκίνητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των ρύπων.

 

 

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, οι επιβάτες αξιολογούν ως ευχάριστη τη μετακίνηση με ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς δεν προκαλούν θόρυβο ή κραδασμούς και παρέχουν εύκολη επιβίβαση.

Σε δήλωσή του, στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε: «Εδώ και τρεις μήνες, υλοποιούμε ένα σχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτό κάνουμε δοκιμαστικά, σε πραγματικές συνθήκες, στους δρόμους της Αθήνας για πως τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία συμπεριφέρονται μέσα στην πόλη. Σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουμε στον αέρα το διαγωνισμό, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει και προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Έτσι το 2021 θα είναι η χρονιά, που θα τεθούν οι βάσεις για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας και οι βάσεις για την ηλεκτροκίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σπάμε λοιπόν ένα φαύλο κύκλο υποεπένδυσης στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, που κράτησε πάνω από δέκα χρόνια. Προχωράμε με τις προσλήψεις. Προχωράμε με τη διαδικασία του leasing και προχωράμε δίνοντας συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ, έτσι ώστε τα προβλήματα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας να αποτελούν το χθες και το μέλλον να είναι καλύτερο για τους πολίτες». 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ