Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Απαγόρευση μουσικής: Πλήγμα σε γάμους και δεξιώσεις που ακυρώνονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απαγόρευση της μουσικής φαίνεται ότι έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις δεξιώσεις και τους γάμους. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι δεξιώσεις των γάμων μπορούν να διεξαχθούν κανονικά χωρίς μουσική υπόκρουση.

Όπως φαίνεται πρόκειται για μια δοκιμασία σκληρή για τους επιχειρηματίες, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνεται να την χαρακτηρίζουν ακόμη και «ανυπέρβλητη». Είτε είναι αυτός ο χαρακτηρισμός υπερβολικός ή όχι, για κάποιες επιχειρήσεις φάνηκε σίγουρα ανυπέρβλητη. Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής είναι το «κερασάκι στην τούρτα» που συμβάλει επιπλέον στην δοκιμασία αυτή.

«Εμείς προτείναμε να γίνεται μέχρι και αυτοδιαγνωστικό τεστ σε όλους τους καλεσμένους πριν προσέλθουν στο γλέντι, ώστε να διεξάγεται με απεριόριστο αριθμό ατόμων και με μουσική, αλλά δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους λοιμωξιολόγους. Άγνωστο για ποιο λόγο. […] Τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο για όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Ήμασταν παραπάνω από έξι μήνες κλειστοί και με ελάχιστη βοήθεια από τα επιδόματα της κυβέρνησης. Μόνο με κάποιες επιστρεπτέες. Ζητήσαμε να μπούμε στο 7% του ΕΣΠΑ, όμως αυτό δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχουμε πρώτες ύλες. Επίσης, δεν έχουμε σταθερό προσωπικό, ενώ για αρκετό καιρό οι επιχειρήσεις μας δεν ανοίγουν και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα» ανέφερε στο GRTimes, o πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων Γάμων και Catering, Κωνσταντίνος Καραμήτσος.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια αίθουσας δεξιώσεων Άρτεμις Μαυρουδή, «Υπάρχει αρκετός κόσμος, ο οποίος μεταθέτει τη δεξίωση του γάμου του για την περίοδο που θα επιτραπεί η μουσική. Μέχρι τότε γάμος στα…”μουγκά” δεν θα γίνει».

[Πηγή πληροφοριών: dikaiologitika.gr, GRTimes]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ