Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Αλλαγές στα προγράμματα σπουδών από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο – Όλες οι λεπτομέρειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών στο σχολείο παρουσίασαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσία της υφυπουργού Ζέττας Μακρή και του Προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσία της υφυπουργού Ζέττας Μακρή και του Προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου, παρουσίασαν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στο σχολείο. Πρόκειται για 166 νέα Προγράμματα Σπουδών Γενικής Εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, τα οποία έχει εκπονήσει το ΙΕΠ.

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών δεν έχουν αναμορφωθεί από το 1998 με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη επικαιροποίησης και εκσυγχρονισμού, τόσο του περιεχομένου όσο και της φιλοσοφίας τους.

«Το σχολείο αλλάζει στην πράξη», είπε και σημείωσε παράλληλα ότι τα νέα προγράμματα σπουδών αποτελούν «αφετηρία και θεμέλιο λίθο του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού έργου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση του σχολείου».

Οι βασικοί άξονες των νέων Προγραμμάτων Σπουδών

 

Το χρονοδιάγραμμα

Στόχος των νέων προγραμμάτων σπουδών, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ είναι «η καλλιέργεια δεξιοτήτων ήπιων, επιστήμης και τεχνολογίας, ζωής, η ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, και να λειτουργούν με αυτοπεποίθηση και ενσυναίσθηση».

 

Δείτε επίσης: “Πρώτο Ένσημο” και 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Η νέα τροπολογία του Υπ. Εργασίας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ