Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Σήμερα η απόφαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα της χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στις 18:00.

Σήμερα, λοιπόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι πολίτες.

Από το πρωί οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν για το θέμα της μη χρήσης μάσκας, στους εξωτερικούς χώρους, με τις ανακοινώσεις επ’ αυτού να γίνονται σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

 

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ανησυχία από τους ειδικούς για το στέλεχος Δέλτα

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η χρήση μάσκας αναμένεται να καταργηθεί άμεσα για τους εξωτερικούς χώρους με την σύσταση για την χρήση τους όπου παρατηρείται συνωστισμός να παραμένει. Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα, είτε από αύριο Πέμπτη είτε -το αργότερο- από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε θεάματα όπως θέατρα/ συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται πως oι οδηγίες του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC
σε πρόσφατη για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, περιλαμβάνουν την αποφυγή της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων και την προαιρετική χρήση μάσκας. Το CDC δεν αίρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά τροποποιεί τις συστάσεις για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, και έχουν επιβεβαιωμένη υψηλή απάντηση στο εμβόλιο. Για την απόφαση της άρσης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας πρέπει κανείς να αναλογιστεί τόσο το ποσοστό των εμβολιασμένων και των μη στην κοινότητα, όσο και την τοπική επίπτωση της νόσου.

 

 
[Πηγή: protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ