Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Προχωρούμε με το όραμα για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Άλιμο”, του Ανδρέα Κονδύλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη στο Χ-τύπο

Με τη νέα χρονιά νιώσαμε μεγάλη χαρά και περηφάνεια, καθώς οι άοκνες προσπάθειές μας τελεσφόρησαν και πετύχαμε ο Δήμος μας για το 2022 να έχει προϋπολογισμός 56 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία της πόλης μας!
Όταν αναλάβαμε για πρώτη φορά τον Δήμο το 2014, ο προϋπολογισμός ήταν μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σήμερα υπάρχει αύξηση κατά 93% ! Και δεν είναι μόνον αυτό. Ο Προϋπολογισμός συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή επίσης το μεγαλύτερο Πρόγραμμα που έχει ποτέ καταρτίσει ο Δήμος Αλίμου.

Αναζητήσαμε οικονομικούς πόρους από παντού, προκειμένου να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν ριζικά την εικόνα της πόλης του Αλίμου. Παρά την πανδημία, εκπονήσαμε λεπτομερείς μελέτες, συντάξαμε και υποβάλαμε πλήρεις φακέλους σε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης. Έτσι, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής, το Πράσινο Ταμείο κ.λπ. .

Με τα χρήματα που εξασφαλίσαμε θα υλοποιηθούν 30 έργα, εκ των οποίων τα 5 είναι πολύ μεγάλα και αποτελούν βασικές υποδομές εξαιρετικής σημασίας για την πόλη μας. Πρώτα απ’ όλα προγραμματίζουμε, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την ανέγερση ενός νέου Παιδικού Σταθμού, που θα είναι ο μεγαλύτερος στη Νότια Αθήνα με ονομαστική δυνατότητα 252 παιδιών. Επίσης, μετά από χρόνια συστηματικής προσπάθειας ο Δήμος Αλίμου αποκτά καινούργιο, δεύτερο Κλειστό Γήπεδο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η νεολαία της πόλης. Το νέο Γυμναστήριο θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές στην κατασκευή και τη λειτουργία του. Μια Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή στον Άλιμο ήταν πάντα μια πολύ φιλόδοξη προοπτική και τώρα αρχίζουμε να τη δρομολογούμε. Η ενοποίηση τριών Λόφων της πόλης (Θεσμοφορίων, Πανί, Κυθηρίων) με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, σε μια ενιαία διαδρομή με σύνδεση πεζόδρομων και δρόμων ευρείας κυκλοφορίας θα κοσμήσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα προξενήσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Αν δε, συνδυαστεί με την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου που έχει αρχίσει από τον επενδυτή, τότε μπορούμε να προσδοκούμε μαζί με το πολιτιστικό ζητούμενο και μια ισχυρή αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Ετοιμάζουμε, βέβαια, και το καινούργιο μας Δημαρχείο! Τώρα οι υπηρεσίες μας, λόγω έλλειψης χώρου, είναι διάσπαρτες σε ενοικιαζόμενα κτήρια. Το νέο Δημαρχείο θα δώσει τέλος σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, καθώς θα λειτουργούμε με πιο σωστό τρόπο. Έχουμε προγραμματίσει επίσης Αναβάθμιση του Οδικού Δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.), αλλά και δημιουργία πτερύγων ή ολόκληρων σχολείων σε κάποια σημεία της πόλης.

Η κοινωνική πολιτική και η αλληλεγγύη παραμένει πρόταγμα για τη Δημοτική μας αρχή. Εγκαινιάσαμε το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Αλίμου, μια δομή ανθρωπιάς, για να έχουν ένα καθαρό ρούχο και την αξιοπρέπειά τους οι συνάνθρωποί μας που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες. Γίναμε ο τρίτος Δήμος στην Ελλάδα με Κοινωνικό Πλυντήριο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αλλά και στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου. Είναι ένα από τα έξι γραφεία που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και στόχο τον χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και την πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών.
Και, βέβαια, με τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, ξαναρχίσαμε τις Εικαστικές μας Εκθέσεις. Μετά τον Θόδωρο Παπαγιάννη και τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο, τον οποίο ανακηρύξαμε και επίτιμο δημότη Αλίμου, ετοιμάζουμε ένα σπουδαίο αφιέρωμα στην Όπυ Ζούνη και τον Γιάννη Μίχα.

Προχωρούμε πάντα με το όραμα και τη βούληση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Άλιμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ