Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ποιους «τρώει» ο Μητσοτάκης μετά το θρίαμβο στις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκούπα και φαράσι παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά το θρίαμβο των ευρωεκλογών, «τρώει» από τις γαλάζιες λίστες όσους  πρώην βουλευτές θεωρούνται φθαρμένα προϊόντα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, έχει κάνει σαφές εδώ και πολύ καιρό ότι στόχος του είναι να έρθει στην πρώτη γραμμή μια νέα γενιά στελεχών που θα σηματοδοτεί και την ανανέωση στη Ν.Δ.
Το πέρασμα από το παλιό στο νέο ασφαλώς δεν είναι εύκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι πολλοί από τους πρώην βουλευτές «κουβαλούν» μαζί τους… στρατό ψηφοφόρων που είναι αναγκαίος για κάθε εκλογική μάχη.
Ωστόσο, βούληση του προέδρου της Ν.Δ. είναι να κυβερνήσει τη χώρα, με ανθρώπους της δικής του γενιάς και μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές, ουδείς μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδιά του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλά πρόσωπα που έως πρόσφατα ανήκαν στις τάξεις των λεγόμενων πρωτοκλασάτων και αναγνωρίσιμων, δεν θα βρουν θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.
Η συζήτηση έχει ανοίξει εδώ και καιρό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάνει σαφείς τις θέσεις τους και το μήνυμα που εκπέμπει είναι ότι η φιλελεύθερη παράταξη πρέπει να κάνει το ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και υπενθυμίζουν ότι η ηγεσία της Ν.Δ. επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση του Ευ. Αντώναρου και τη διαγραφή του. Όπως υποστηρίζουν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, λειτουργούσε ως δούρειος ίππος και η ταύτισή του σε πολλές περιπτώσεις με την κυβέρνηση, έδωσε απάντηση στο γιατί τέθηκε εκτός Ν.Δ. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος φαίνεται να έχει σπάσει τους δεσμούς με την ηγεσία του κόμματος και είναι περίπου βέβαιο ότι δεν θα είναι στις εκλογικές λίστες. Ουδεμία περίπτωση υπήρχε να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. και ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος τελικά ακολούθησε στις ευρωεκλογές το δικό του μοναχικό δρόμο με τους Έλληνες Ριζοσπάστες. Εκτός ψηφοδελτίων είναι σίγουρα ο Γ. Μιχελάκης, ο οποίος αν και θα μπορούσε δεν έγινε βουλευτής το Μάιο, ενώ ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει με τον Π. Παναγιωτόπουλο.

Η …ηλικία
Εμπόδιο για πολλούς πρώην βουλευτές είναι και η ηλικία, καθώς η ηγεσία του κόμματος, επιθυμεί νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που θα κάνουν πιο ελκυστικό τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ.
Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται ο Τάσος Νεράντζης, ο οποίος είχε μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στη Β’ Πειραιώς, αλλά και ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές στο Υπόλοιπο Αττικής.

Ο πιο παλιός
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τον Γ. Τραγάκη ο οποίος εκλέγεται στη Β’ Πειραιώς και είναι ο παλαιότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου.
Με βάση τη λογική, η Πειραιώς θα πρέπει να τον χρίσει αυτοδικαιώς λόγω του ότι είναι νυν βουλευτής και να διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στα έδρανα της Βουλής.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν το πρόβλημα που υπήρξε όταν ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται για να τον διαδεχτεί ο γιός του Παναγιώτης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε «έκοψε» τον υιό από τα γαλάζια ψηφοδέλτια και χρειάστηκε χρόνος για να μπορέσει ο πατήρ Τραγάκης να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ηγεσία.
Στο παρασκήνιο πάντως λέγεται ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει και είναι άγνωστο εάν τελικά ο κ. Μητσοτάκης του προτείνει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιώς.

Εκτός νυμφώνος
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι πολλά από τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη δεν είναι ενεργά μέλη της Κ.Ο. της Ν.Δ. δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία να μην τους έχει στους σχεδιασμούς της.
Οι αποφάσεις για τους περισσότερους από αυτούς έχουν ληφθεί, παρά τις πιέσεις που θα συνεχίσουν να ασκούν στην ηγεσία, με το επιχείρημα ότι έχουν ισχυρά ερείσματα στη βάση της Ν.Δ.
Μεταξύ αυτών που όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές είναι οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λυκουρέντος και Σπύρος Ταλιαδούρος.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο από την Πιερία, τον Αλέξανδρο ∆ερµεντζόπουλο από τον Έβρο, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον του Αλέξανδρου Κοντού.
Οι συγκεκριμένοι ήταν υπουργοί στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, αλλά οι «μετοχές» τους είναι στο limit down τη συγκεκριμένη περίοδο και θα είναι έκπληξη εάν βρουν θέση στα ψηφοδέλτια.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην Πειραιώς εκτός νυμφώνος θα βρεθούν και άλλα στελέχη όπως ο Θ. Νταβλούρος και ο ∆. Τριανταφυλλόπουλος από την Αχαΐα και ο Κ. Παπασιώζος  από την Άρτα.
Εκτός θα βρεθούν επίσης οι Ανδρ. Κουτσούµπας και Κ. Γιοβανόπουλος από  την Ημαθία, ο Ζ. Τζηκαλάγιας από την Καστοριά, ο ∆. Σαµπαζιώτης από τη Μεσσηνία, ο Θ. Λεονταρίδης από τις Σέρρες κ.ά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ