Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Κώστας Ζαχαριάδης: “Να προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κανένας Έλληνας πολίτης δε μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε από το 2012 έως το 2015. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το σκοτάδι της χρεοκοπίας, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, των διαρκώς ταπεινώσεων από την τρόικα. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την αναξιοπρέπεια, ούτε βέβαια να παραλείψει το σκληρό αγώνα που κάναμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, για να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο, εκτός μνημονίων, μακριά από τη θηλιά των δανειστών.

Σήμερα, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, έχουμε τη δυνατότητα και την ελευθερία να διεξάγουμε εκλογές και να είναι ο ελληνικός λαός εκείνος που θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο θα κυβερνηθεί η χώρα, με ποιο σχέδιο θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα αποφασίσουν ούτε οι δανειστές, ούτε το ΔΝΤ, σε συνεργασία με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη κι αν είμαστε ελεύθεροι να σχεδιάζουμε εμείς για το μέλλον μας, χωρίς τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας, το σχέδιο των πιο ακραίων δυνάμεων που θέλουν επαναφορά των δεσμών του μνημονίου, δεν έχει φύγει από τον ορίζοντα. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θέλει να επαναφέρει ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που μας χρεοκόπησαν και μας οδήγησαν στην κοινωνική εξαθλίωση. Εκείνες τις πολιτικές που η δική μας κυβέρνηση κατάφερε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το σχέδιο της ΝΔ είναι ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο σχέδιο λιτότητας και περικοπών. Ένα σχέδιο που μας το παρουσιάζουν σε ωραίο αμπαλάζ, με εύηχα συνθήματα περί δήθεν λιγότερων φόρων, αλλά δε μας λένε τι κρύβεται πίσω από το όμορφο αυτό περιτύλιγμα. Δεν μας λένε ποιοι θα πληρώσουν το κόστος των δραστικών μειώσεων των δαπανών, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Πάλι θα ευνοηθεί μια διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα; Πάλι θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή και θα λεηλατηθούν τα δημόσια ταμεία; Θα επιτρέψουμε πάλι τις ίδιες καταστροφικές επιλογές εις βάρος της κοινωνίας μας;
Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε στις 7 Ιουλίου εάν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια, ή θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, σε ένα αβέβαιο, ασταθές και κοινωνικά αβίωτο μέλλον.
Η επιλογή στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι επιλογή για ένα καλύτερο αύριο, με ισχυρότερο κοινωνικό κράτος, καλύτερες δουλειές, βιώσιμη ανάπτυξη και σημαντική βελτίωση της καθημερινότητας.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ