Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Άρθρο από το Γιώργο Στέφα: Η στήριξη και η συμμετοχή των νέων στα κοινά είναι πράξη επαναστατική

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι γεγονός πως η νεολαία, δυστυχώς, έχει γυρίσει την πλάτη στην ενασχόληση με τα κοινά. Οι λόγοι πολλοί, η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της,  με κυριότερη εξ αυτών την  ανεργία, καθώς και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος με ευθύνες που βαραίνουν κατά κόρον το παλαιό  πολιτικό προσωπικό, συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργεί το αίσθημα αποστροφής της γενιάς μου για συμμετοχή στα κοινά.
Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν με παραδείγματα νέων ανθρώπων, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αυτοδιοίκηση,  που δίνουν τη δίκη τους απάντηση με τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένα «συστήματα» που θέλουν τη νέα γενιά απούσα. Πρόκειται για «συστήματα» που επιβουλεύονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και «εργαλειοποιώντας» τα συναισθήματα οργής της κοινωνίας, απέκτησαν πρόσκαιρα λόγο και ύπαρξη.
Οι νέοι υποψήφιοι, σε όλα τα επίπεδα, θέλουμε να εκφράσουμε τη γενιά μας, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας, θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό καλό.Όπλα μας οι γνώσεις μας, οι δεξιότητες μας και η διάθεση μας. Μειονέκτημά μας, η έλλειψη εμπειρίας και η παγιωμένη αντίληψη στα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος για να δώσει τη στήριξη του με το σταυρό του.
Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ πως η στήριξη γενικά στους νέους υποψήφιους είναι πράξη επαναστατική. Η εκλογή νέων προσώπων στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στην πολιτική σκηνή, θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας και τη δημιουργία μιας προσδοκίας που ως νέοι άνθρωποι θα δουλέψουμε σκληρά για να επιβεβαιώσουμε.
Κόντρα στον καιρό της απαξίωσης της ενασχόλησης με τα κοινά το νέο και το άφθαρτο υπάρχει. Οι νέοι είμαστε εδώ. Το αν θα μας δοθεί, ωστόσο, η ευκαιρία να προσπαθήσουμε από θέσεις ευθύνης να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα είναι κάτι που επαφίεται σε όλες και όλους εσάς. τις ψηφοφόρους και τους ψηφοφόρους.
Στη Νέα Ιωνία οι αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της πόλης, χρειάζονται τη γνώση, τις ικανότητες και την όρεξη των νέων ανθρώπων.

                                                                                                             Γιώργος Στέφας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

με την παράταξη
Δημιουργία Αλληλεγγύη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ