Ελάτε στην παρέα μας

Εθνικές Εκλογές 2015

Βαγγέλης Σίμος: «Σταθερή και αλύγιστη δύναμη το ΚΚΕ»

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, κ. Βαγγέλης Σίμος έκανε την ακόλουθη δήλωση ενόψει των εκλογών της Κυριακής:  «Ο λαός μας, τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει από φωτιά και σίδερο, βιώνοντας μία δύσκολη καθημερινότητα και ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει τον πόθο ν΄ απαλλαγεί από τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, σκεπτόμενος ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ότι “πρέπει να φύγουν αυτοί”.
Όμως θα πρέπει να θυμηθεί από την εμπειρία του ότι η επιλογή του μικρότερου κακού δεν τον ωφέλησε πουθενά, αντιθέτως, του αφαίρεσε κι άλλα δικαιώματα, του φόρτωσε κι άλλα χρέη στην πλάτη. Την επόμενη μέρα, με όποιο κόμμα έρθει στην κυβέρνηση, και από ότι δείχνουν τα πράγματα αυτό το κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και με τα μονοπώλια να κυριαρχούν, δε θα είναι καλύτερη η ζωή του.
Εξάλλου, ποιος πιστεύει ότι ακόμα και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί; Η πολιτική, δηλαδή, που λέει ότι θα διαπραγματευτώ μέσα στην Ε.Ε είναι καινούργια; H μήπως δεν έχει δοκιμαστεί διοικώντας σε σωματεία, συνδικάτα, σε μία σειρά Δήμους και τώρα στην Περιφέρεια; Εκεί που δοκιμάστηκε τί έκανε υπέρ του λαού; Υπέγραψε και υλοποιεί αντιλαϊκό Προϋπολογισμό στην Περιφέρεια, υπέγραψε συμβάσεις που πρόβλεπαν μειώσεις μισθών σε εργασιακούς χώρους. Αλήθεια, αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σήμερα;
Ο λαός γνωρίζει το ΚΚΕ ως σταθερή και αλύγιστη δύναμη. Γνωρίζει τους κομμουνιστές, που αγωνίζονται παντού με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Ξέρει ότι η ψήφος του στο ΚΚΕ δε θα βρεθεί αλλού την επόμενη μέρα. Είπε στον λαό την αλήθεια και επιβεβαιώθηκε για τον ρόλο της Ε.Ε και για τα αίτια της κρίσης. Είναι το μόνο κόμμα που του προτείνει την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο.
Η ζωή των εργαζομένων θα είναι μία από τα ίδια αν σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίσουν να τιμωρήσουν το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί την επόμενη μέρα και να κάνει τώρα το αποφασιστικό βήμα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις ή διαφωνίες του.  Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να είναι ισχυρή η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, μπορεί να δυναμώσει η φωνή του λαού. Η μόνη ανάγκη για τον ίδιο είναι να απαλλαγεί από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους και ν΄ ανοιχτεί ο δρόμος στην προοπτική της εργατικής – λαϊκής εξουσίας. Να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση υπέρ του λαού.
ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ, λοιπόν,
ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ