Ελάτε στην παρέα μας

Εθνικές Εκλογές 2015

Αποχή των εργαζομένων στους δήμους από τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. -Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, μετά και την συνάντηση που χθες είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη, αποφάσισε Απεργία-Αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αιτία αποτελεί “ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012”. Και όπως σημειώνεται
πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει πως το πρόβλημα ήταν σε γνώση της κυβέρνησης η οποία δεν έπραξε το παραμικρό για την επίλυση του.

Διαβάστε και για την παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ:

Παρέμβαση Πατούλη στον Υπουργό Οικονομικών για την εκλογική αποζημίωση

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ