Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

«Ψηφίζουμε ανυπότακτα και ανατρεπτικά”

Δημοσιεύθηκε

στις


Την πολιτική της θέση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευροεκλογών ξεκαθαρίζει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Μεταμόρφωση.

Εργαζόμενοι,άνεργοι,αυτοαπασχολούμενοι,νέοι και νέες

Από τον Μάιο του 2010 όλων των ειδών οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ πρώτα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μέχρι και τη σημερινή μαύρη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία και σύμπραξη με την Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ),  έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό και έχουν οδηγήσει την τεράστια πλειοψηφία του στην ανεργία, την ανασφάλεια τη φτώχεια και την αβεβαιότητα.

Τα μνημόνια, ή όπως αλλιώς και αν ονομαστούν είναι η μόνιμη πολιτική του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού. Δηλαδή η διαρκής επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα, στις λαϊκές ελευθερίες. Είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση σε όλη την ΕΕ. Είναι η πολιτική που καταδικάζει τους λαούς σε λιτότητα μέχρι τέλους, ενώ διαμορφώνει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την παραμικρή απόκλιση από τη βαρβαρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Είναι η πολιτική που αιμοτοκυλάει καθημερινά τον ουκρανικό λαό, όπως έκανε και πριν μερικά χρόνια στα Βαλκάνια και δεν διστάζει να σφίγγει τα χέρια στους νεοναζί δολοφόνους.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύουμε ότι βασικός στόχος για την περίοδο πρέπει να είναι ο αγώνας για την ανατροπή ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Έχουμε επίγνωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση στο πλαίσιο του ευρώ, της ΕΕ και του συστήματος. Μόνη λύση είναι οι αγώνες του λαού. Μόνο ο οργανωμένος λαός σε θεσμούς λαϊκής αυτοοργάνωσης στις γειτονιές ένα νέο ταξικό μαχητικό εργατικό κίνημα και τελικά μια άλλη σύγχρονη αντικαπιταλιστική αριστερά, μπορεί να δώσει ελπίδα και να ανοίξει νέους δρόμους για μια συνολική ανατροπή για την αντεπίθεση των εργαζόμενων που θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα.

Το ποια στάση θα κρατήσει η αριστερά, ποιους στόχους πάλης θα προτάξει απέναντι σε αυτήν την πολιτική, δεν είναι απλώς ιδεολογικά θέματα αλλά καθοριστικά για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι  Αριστερά ή θα είναι αντιδιαχειριστική και συνολικά αντιπαραθετική στο σύστημα ή δεν θα είναι Αριστερά. Ή θα μπορέσει να εκφράσει με τρόπο συνολικό τη σημερινή αγανάκτηση δίνοντας αγωνιστική διέξοδο στο κόσμο, που σήμερα ασφυκτιά πιασμένος στη μέγγενη Κυβέρνησης-ΔΝΤ.-ΕΕ, ή θα συμμετάσχει σε άλλη μια εκλογική διαδικασία διατυπώνοντας μεγάλα λόγια για να επιστρέψει μετά στην ομαλότητα.

Στις 18 και στις 25 Μαϊου έχουμε δύο εκλογικούς σταθμούς στους οποίους πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξος συνεχιστής του αντιλαϊκού παροξυσμού. Μαυρίζουμε τους απογόνους των ναζί δολοφόνων. Δεν γίνομαστε  συνένοχοι στο παραμύθι για την δυνατότητα αλλαγής πορείας της κοινωνίας εντός της ΕΕ και του ευρώ. Δεν σφυρίζουμε αδιάφορα για το σήμερα παραπέμποντας όποια λύση σε ένα ακαθόριστο αύριο και στη Δευτέρα παρουσία.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι αντιμετωπίζουμε με ενιαία πολιτικά κριτήρια και τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Ψηφίζουμε με κριτήριο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, ενάντια στα μνημόνια, τον Καλλικράτη, το κεφάλαιο, τις διαχειριστικές λογικές και την ΕΕ. Δεν ψηφίζουμε κανέναν διαχειριστή, δεν υπακούμε σε εκβιαστικά διλήμματα, ψηφίζουμε υπέρ της αναγκαιότητας για μια άλλη ανατρεπτική Αριστερά και ένα νικηφόρο κίνημα.

Στις 18 και στις 25 Μαϊου ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε: ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ

    Στον δήμο της  Νέας Ιωνίας:

«Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία»

    Στην Περιφέρεια Αττικής:

«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ»

    Στις Ευρωεκλογές:

«ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ