Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Φουντώνει η μάχη στην Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις


Αφού περίμενε έως και την τελευταία στιγμή, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, χωρίς χρίσμα αυτή τη φορά απέναντι στους συνυποψηφίους του που ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο κ. Σγουρός ως εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης, ήταν να κάνει αλλαγές στο ψηφοδέλτιο με πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, προερχόμενα από τους δήμους. Έτσι, ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τον κ. Σγουρό κατεβαίνουν οι, προερχόμενοι από τη Ν.Δ.: πρώην δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, απερχόμενος Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό της Ν.Δ. το 2010) κ. Χάρης Δαμάσκος.

Σίγουρα, αυτές οι κινήσεις καθόλου δεν ευνοούν τον επίσημο υποψήφιο της Συγγρού κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος ήταν και ο πρώτος κομματικός υποψήφιος που ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές για την Περιφέρεια.  Την κομματικά δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκμεταλλευτεί η κα Ρένα Δούρου, η οποία, παραιτούμενη από το βουλευτικό της αξίωμα, έχει βάλει πλώρη για τον θώκο της Περιφέρειας Αττικής.

Από τη ΔΗΜΑΡ, η κα Μαρία Γιαννακάκη αντικατέστησε τον Βασίλη Οικονόμου ως υποψήφια του κόμματος για την Περιφέρεια, κατάφερε δε να εξασφαλίσει και τη στήριξη μεγάλου μέρους των Οικολόγων Πράσινων, με τους υπόλοιπους να συντάσσονται με την υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Γάκη.  Το ΚΚΕ κατεβάζει και πάλι τον κ. Θανάση Παφίλη, ενώ η Χρυσή Αυγή θέλει για πρώτη φορά να εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με υποψήφιο τον κ. Ηλία Παναγιώταρο.

Από την άλλη, οι ΑΝ.ΕΛ. φιλοδοξούν να κάνουν γερό μπάσιμο με την υποψηφιότητα του βουλευτή, κ. Παύλου Χαϊκάλη.

Τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Αττικής συμπληρώνουν: ο πρώην βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος στηρίζεται από τη σύμπραξη Ζώη – Πολύδωρα, ο κ. Θανάσης Τζήμερος, επικεφαλής της “Δημιουργίας Ξανά”, η κα Λενιώ Μυριβήλη με την παράταξη Οξυγόνο και η κα Δέσποινα Κουτσούμπα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ