Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στους δήμους της περιοχής μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλπη της πόλωσης στα βόρεια προάστια

Γύρω από τους δύο αντίθετους πόλους το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων στους δήμους της περιοχής μας με τα δύο κόμματα να ανεβάζουν τα ποσοστά τους, ανάλογα και με την κοινωνική διαστρωμάτωση του κάθε Δήμου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε εντυπωσιακά ποσοστά σε Μεταμόρφωση (36,77%) Νέα Ιωνία (36,75%), Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα (35,22%) και Ηράκλειο (34,19%) έχοντας μεγάλες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, το κόμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά κυριάρχησε σε Κηφισιά (44,49%) και Μαρούσι (31,30%). Μικρή ήταν η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης (29,61%-27,91%).   
Τα υπόλοιπα κόμματα, όπως ήταν αναμενόμενο, συμπιέστηκαν λόγω της πόλωσης που παρατηρήθηκε. Μεγάλη πτώση είχαμε ιδιαίτερα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν στους περισσότερους δήμους στην τρίτη θέση και πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία, τώρα πέφτουν στην πέμπτη θέση. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους το παίρνουν στη Μεταμόρφωση (7,79% από 11,79%) και το χαμηλότερο στη Λυκόβρυση-Πεύκη (6,33%).
Το ΠΑΣΟΚ κρατάει με κάποιες μικρές μειώσεις τα ήδη χαμηλά ποσοστά του που κυμαίνονται γύρω στο 8 με 9% και ανεβαίνει σε πολλούς δήμους στην τρίτη θέση.
Άνοδο παρουσιάζει η Δημοκρατική Αριστερά που βγαίνει τρίτη πολιτική δύναμη σε κάποιους δμους, όπως στο Μαρούσι που παίρνει 8,98% και την Κηφισιά με 7,29%. 
Η Χρυσή Αυγή έχει μια πολύ μικρή μείωση σε όλους τους δήμους κινούμενη από 4,45% (Κηφισιά) έως και 7,45% (Μεταμόρφωση). 
Πικρό είναι το ποτήρι της κάλπης για το ΚΚΕ που πέφτει χάνοντας ακόμα και το μισό της δύναμης του σε δήμους όπου είναι παραδοσιακά ισχυρό. Αναφέρουμε σαν παράδειγμα τη Νέα Ιωνία, όπου παίρνει 8,37% από 14,66%, και τη Μεταμόρφωση, όπου από 11,67% συγκεντρώνει μόλις 6,22%!  Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και τα μικρότερα κόμματα, όπως ο ΛΑΟΣ  με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5%. 

– Μπορείτε να δείτε τους πίνακες με τα αναλυτικά αποτελέσματα σσε κάθε δήμο στην έντυπη έκδοση του Χ-τύπου (φύλλο 23ης Ιουνίου) που είναι διαθέσιμη σε pdf μορφή και σε ειδικό παράθυρο της πρώτης σελίδας του www.xtypos.gr, όπως βέβαια και στο site του Υπουργείου Εσωτερικών

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ