Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η χώρα χρειάζεται νέους μηχανισμούς

καταλογισμού και συλλογής φόρων”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος με νέους ανέργους επιστήμονες.  Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο. Η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει.

Είναι ανάγκη να περάσουμε αμέσως στην πραγματικά προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση  «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς».
Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από τώρα.
Είναι αναγκαία η  άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών. Είναι εγκληματική η αδρανοποίηση της επιτροπής σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης , καθώς και των άλλων μηχανισμών ελέγχου .
Πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο. Χωρίς αυτό  ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή  την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι.
Η χώρα χρειάζεται  νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων.  Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς , λογιστές και να έχουν ως  έργο τον καταλογισμό των φόρων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ