Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Αναστέλλεται η πολιτική δραστηριότητα της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη

στη Νέα Δημοκρατία

Την κοινή κάθοδο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ), κα Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι γνωστοποίησαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της συγκρότησης κεντροδεξιού ευρωπαϊκού μετώπου ενώ αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΗΣΥ. Στη Νέα Δημοκρατία ακόμα προσχωρούν και οι πρώην Βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης.   

       
Οι δηλώσεις που έκαναν η κα Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς ήταν οι ακόλουθες:

Ντόρα Μπακογιάννη:”Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε αποτελεσματικά στις δυνάμεις του λαϊκισμού”
“Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν αν η Ελλάδα θα είναι με λόγο και ρόλο στο Ευρώ και την Ενωμένη Ευρώπη ή θα καταστεί παρίας της Ευρώπης, γυρίζοντας στη δραχμή και ακυρώνοντας τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων που υλοποίησαν το στόχο της ένταξής μας στο ευρωπαϊκό όραμα. Ετούτη την ώρα η ευθύνη κάθε μίας και καθένα από μας είναι τεράστιες, όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα απέναντι στο μέλλον.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη δείχνουν ότι η κρίση που περνάμε θα περάσει από πολλά ακόμα στάδια.
Τα όσα θα ακολουθήσουν, πρέπει να τα χειριστούν δυνάμεις που πιστεύουν ότι το μέλλον της Ελλάδος είναι στην Ευρώπη και που μπορούν παράλληλα να παρουσιάσουν ένα πειστικό και αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε μέσα από την κρίση, έχοντας ως στόχο την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος και την διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκλιση και συνεργασία πολιτικών δυνάμεων. Με αυτό το κριτήριο επιδιώξαμε σε δύσκολες στιγμές τη συνεννόηση, τη συνεργασία, την ένωση δυνάμεων του ελληνικού λαού.
Το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα.
Είναι χρέος όλων μας να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα ενεργό και ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, με την ευρύτερη δυνατή επιρροή και απήχηση σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ιδεολογικούς χώρους. Με σεβασμό σε όλες τις επιμέρους πολιτικές τάσεις, συντηρητικές, φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές.
Μέτωπο που θα εκφράσει τους δημιουργικούς ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αλλά και όλους εκείνους που βιώνουν τα δραματικά αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας, είναι αναγκαίο για όλους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας. Τις πολιτικές και τις προσωπικές. Έχει έρθει ο καιρός να αποδείξουμε στην πράξη πως όταν λέμε ότι πρέπει να βάλουμε την Ελλάδα πάνω απ’ όλα, εννοούμε αυτό που λέμε.
Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε αποτελεσματικά στις δυνάμεις του λαϊκισμού είτε είναι αριστερόστροφες είτε δεξιόστροφες.
Να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται πολιτικά την όποια κοινωνική δυσαρέσκεια και επενδύουν σ’ αυτήν, αδιαφορώντας αν με την πολιτική τους οδηγούν τον τόπο στη χρεοκοπία, στην καταστροφή και εν τέλει πίσω στη δραχμή.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συζήτησα με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα για τη δημιουργία ενός τέτοιου ευρύτερου μετώπου.
Οι συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Και αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις για να δημιουργηθεί μια ισχυρή φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή. Δύναμη που θα δώσει κυβερνητική λύση στον τόπο, προτάσσοντας τη διατήρηση της χώρας στο Ευρώ, τις μεταρρυθμίσεις και την προστασία της πατρίδας από επικίνδυνες περιπέτειες.
Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών του πρώτου κόμματος επιβάλλει την υιοθέτηση εκείνων των πρακτικών και νομικών λύσεων που συνδέονται με την εφαρμογή του ισχύοντος εκλογικού νόμου, γι’ αυτό η Δημοκρατική Συμμαχία αποφάσισε την αναστολή της πολιτικής της δραστηριότητας.
Η συμφωνία μας στηρίζεται σε σαφές και συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο αρχών. Δεσμευόμαστε για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου για την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας, την ενίσχυση της κοινωνίας, την ανόρθωση της Ελλάδας.
Η μάχη που έχουμε μπροστά μας οι δυνάμεις εκείνες, που πιστεύουμε στις αρχές της ελευθερίας, της ανοικτής κοινωνίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι στην πορεία να ενωθούν μαζί μας και νέες δυνάμεις, πολίτες και σχήματα που συμμερίζονται τις ίδιες ευρύτερες απόψεις.
Ξέρω ότι οι πληγές της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης είναι ακόμα νωπές. Και ότι πολλοί φίλοι μας έχουν ακόμα αμοιβαίες επιφυλάξεις.
Όμως την κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι, ας σταθούμε όλοι πάνω από όσα μας χωρίζουν για να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. Το διακύβευμα μας υπερβαίνει άλλωστε όλους.
Γι’ αυτό, καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την Δημοκρατική Συμμαχία στις 6 Μαΐου, αλλά και όλους όσοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε όμορους πολιτικούς χώρους ή σε κοινή πολιτική αντίληψη με μας, να συστρατευτούν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και το μέλλον της”.

Αντώνης Σαμαράς:”Απέναντί μας έχουμε τις «συνιστώσες» της Οπισθοδρόμησης”  
“Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές, τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν συστρατευθούν μαζί μας, για να αντισταθούμε και να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.
Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου ζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Για να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες, που δεν θα αφήσουν τη χώρα να παρασυρθεί από το λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό.
Δεν θα αφήσουν τη χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, στη διεθνή απομόνωση, ούτε να υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουν να γκρεμιστούν, μέσα σε λίγες μέρες, όσα ο Ελληνικός λαός κέρδισε εδώ και δεκαετίες.
Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά και το μέλλον της.
Αυτό, λοιπόν, το πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη, αυτός ο Συναγερμός, δημιουργείται σιγά-σιγά. Με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση και σε όλη την κλίμακα: από απλούς ψηφοφόρους που επανέρχονται, μέχρι βουλευτές και πολιτικούς, που ως τώρα μας χώριζαν πολλά, αλλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο.
Με χαρά, λοιπόν, καλωσορίζω την απόφαση της κας Μπακογιάννη, να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια, στη συστράτευσή μας.
Το μήνυμά μας τώρα είναι πιο δυνατό: πέρα από διαφορές του παρελθόντος, όσοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον για την αναγέννηση του τόπου είμαστε ενωμένοι, είμαστε όρθιοι και είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί και να νικήσουμε μαζί.
Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντί μας, οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο: βγάζει τη χώρα από το ευρώ και τη βυθίζει σε πολύ χειρότερη, αληθινά πρωτόγνωρη, κρίση.
Έχω πει, πολλές φορές, ότι η Πολιτική του Μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη. Η λιτότητα, από μόνη της, βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα δεινά.
Απέναντί μας είχαμε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτε στην Πολιτική του Μνημονίου, ενώ σήμερα μόλις ανακάλυψε την «επαναδιαπραγμάτευση» που μέχρι σήμερα την ξόρκιζε.
Απέναντί μας έχουμε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει την Ευρώπη. Ή επιλέγει τη συνολική καταγγελία του Μνημονίου, που οδηγεί σε έξοδο από την Ευρώπη. Και, αλαζονικά, δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών.
Πριν από ένα μόλις χρόνο, όταν προειδοποιούσα ότι η πολιτική αυτή μας βυθίζει σε χειρότερη κρίση, ήμουν μόνος στην Ευρώπη.
Τώρα, πολλές φωνές ενώνονται μαζί μας. Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Οι συσχετισμοί αλλάζουν. Αλλά ακόμα και φωνές φιλικές προς την Ελλάδα, επισημαίνουν και υπογραμμίζουν, κάθε μέρα, ότι συνολική καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα! Όμως για να το επιτύχει, πρέπει να αλλάξει πολιτική, αλλά και να παραμείνει μέσα στο ευρώ.
Οι ώρες για τη χώρα είναι κρίσιμες. Γι’ αυτό, οι διαφορές του παρελθόντος παραμερίζονται. Στις κρίσιμες στιγμές, τις κρίσιμες μάχες τις κερδίζουν όσοι ξέρουν να ενώνονται, όσοι βάζουν στην άκρη ό,τι τους χώριζε, όσοι βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Όπως το κάναμε για την Παράταξή μας – που από σήμερα θα είναι πιο ενωμένη από ποτέ – θα ενώσουμε και την Πατρίδα μας.
Γιατί το μόνο πράγμα που νικά το Φόβο είναι η Ελπίδα.
Και τίποτε δεν μπορεί να δώσει περισσότερη Ελπίδα σε ένα λαό που πλησιάζει τα όρια της απόγνωσης, όσο το να βλέπει τους πολιτικούς του να παραμερίζουν όσα τους δίχαζαν και να δίνουν μαζί τον κοινό αγώνα για τη σωτηρία του τόπου.
Καλωσορίζω και πάλι την κα Μπακογιάννη. Και υπόσχομαι σε όλους σας, ότι το στοίχημα της Ενότητας δεν τελειώνει εδώ…
Ορισμένες κομματικές ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροπολιτικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Η πρότασή μας όμως, εξακολουθεί να ισχύει για τον κάθε συμπολίτη μας, που στο βλέμμα του έχει την Ελλάδα, το αύριο τα παιδιά του…
Θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί, να συσπειρώνουμε τους Έλληνες σε ένα κοινό πατριωτικό μέτωπο, για την Ευρώπη, για την Ανάπτυξη, για τη διέξοδο από την κρίση, για να αλλάξουμε τα πάντα μέσα σε μιαν Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει.
Καλούμε κοντά μας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Όλους εκείνους που θέλουν να δουν την Πατρίδα μας να αλλάζει, να γίνεται καλύτερη.
Απέναντί μας έχουμε τις «συνιστώσες» της Οπισθοδρόμησης και τη Συμμαχία της Συντήρησης, που έχει ένα μόνο στόχο: να μην αλλάξει τίποτε στην ελληνική κοινωνία!
Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να ξαναδώσουμε Ελπίδα και αξιοπρέπεια σε χιλιάδες συμπατριώτες μας, που είδαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Κυρίες και κύριοι,
Η Ενότητα, εκτός από Αρετή για τους Πολιτικούς, είναι και Δύναμη για ένα Έθνος.
Κι αυτό είναι το στοίχημα από δω και μπρος: Να μετατρέψουμε τη δική μας Ενότητα σε αληθινή δύναμη για την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ”.
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ