Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ποιοι υποψήφιοι Βουλευτές προηγούνται στη Β’ Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μάχη του σταυρού

– Αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής

Μετά τη μάχη των κομμάτων σε εξέλιξη είναι πλέον η μάχη του σταυρού με τους υποψήφιους των κομμάτων να αγωνιούν τόσο για την είσοδο τους στη Βουλή όσο και για την τελική κατάταξη τους. Ας δούμε λοιπόν ποιοι προηγούνται μέχρι στιγμης στη Β’ Αθηνών με ενσωματωμένο σχεδόν το 60% των εκλογικών τμημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε δεύτερη στην περιφέρεια, αλλά, λόγω του νόμου Παυλόπουλου, εκλέγει 14 Βουλευτές με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται στη λίστα με 14684 σταυρούς και να ακολουθούν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και η κα Σοφία Βούλτεψη που επανέρχεται στα βουλευτικά έδρανα.
Στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο βρίσκουμε δύο πρώην Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την κα Σοφία Σακοράφα (43.393 ψήφους) και τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (32.443 ψήφους).
Στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πέρα από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Πάνο Καμμένο τις άλλες τέσσερις εκλόγιμες θέσεις καταλαμβάνουν  οι κ.κ. Γιάννης Δημαράς (άλλος ένας πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Καπερνάρος, Γιάννης Μανώλης (πρώην Βουλευτής της ΝΔ) και ο γνωστός ηθοποιός κ. Παύλος Κοντογιαννίδης.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκλέγει τέσσερις Βουλευτές. Οπότε αν υπολογιστεί ότι πρώτη είναι η Γενική Γραμματέας κα Αλέκα Παπαρήγα, εκλέγονται ακόμα ο κ. Σπύρος Χαλβατζής και οι κ.κ. Λίνα Κροκίδη και Χρήστος Κατσώτης. Στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, πέρα του επικεφαλής , κ. Νίκου Μιχολολιάκου εκλέγονται και οι κ.κ. Ελένη Ζαρούλια και Γιώργος Γέρμενης. Στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης και οι άλλες δύο εκλόγιμες θέσεις πάνε στον κ. Γρηγόρη Ψαριανό και τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη   

“Σφαγή” στο ΠΑΣΟΚ
Ακόμα και πριν την κάλπη αναμενόταν να μην εισέλθουν στη Βουλή αρκετά πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά η μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των ποσοστών του κόμματος οδήγησε ακόμα περισσότερους στην έξοδο. Τη γλύτωσαν οι δύο Υπουργοί Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  που καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης και ο παλαιός, κ. Απόστολος Κακλαμάνης που έκανε την έκπληξη και είναι στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση αφήνοντας πίσω του Υπουργούς και αρκετούς νεώτερους και φιλόδοξους συνυποψηφίους του όπως τους κ.κ. Γιάννη Ραγκούση (πέμπτος), Πέτρο Ευθυμίου, Γιώργο Κουτρουμάνη, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρη Ρέππα, Χρήστο Πρωτόπαπα και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ