Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι

ο τρίτος δρόμος”

Στο Περιστέρι πργαματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” την Πέμπτη 3 Μαΐου. Κεντρικό μήνυμα της Προέδρου κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν πως “ανάμεσα στους δύο αδιόρθωτους των τέως «μεγάλων» κομμάτων και στους «επτά της δραχμής», υπάρχει ο τρίτος δρόμος, υπάρχει η Δημοκρατική Συμμαχία, κίνημα ευθύνης και ταυτόχρονα κίνημα ανατροπής”.

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε την κρισιμότητα των στιγμών: “…Στις 6 Μαΐου αποφασίζουμε για το μέλλον μας: όχι απλώς για την επόμενη τετραετία αλλά για την παρούσα και τις επόμενες γενεές. Ποτέ άλλοτε, από την εποχή του εμφυλίου και μετά, δεν βρεθήκαμε μπροστά σε τόσο κρίσιμες επιλογές.
Τις ιστορικές αυτές στιγμές, σας καλώ να αναλογιστείτε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, όλη την ελληνική ιστορία μετά την παλιγγενεσία: θα δείτε ότι, όποτε αποφασίσαμε να αποκοπούμε από συμμαχίες, από διεθνείς συμπράξεις και φιλίες, πάντοτε ακολούθησε η καταστροφή.
Τώρα ξαναζούμε μια τέτοια στιγμή: εξουθενωμένος ο λαός από μια αδιέξοδη πολιτική δύο ετών των δύο παλιών κομμάτων στρέφει τα αυτιά του για παρηγοριά-για κάποιου είδους ελπίδα και προοπτική-προς τις σαγηνευτικές φωνές των σειρήνων του λαϊκισμού και, δυστυχώς, ακόμα και του αριστερού και δεξιού ολοκληρωτισμού”.

Πυρ ομαδόν  
Η Πρόεδρος του κόμματος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της χώρας σε όλες τις πλευρές: “Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που φέρατε-με την δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές- το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά, γιατί δεν διδαχθήκατε τίποτα απ’ την κρίση.
Αλλά έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι εσείς κυρία Παπαρήγα, κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε- και όλοι σας στη φαιοκόκκινη συμμαχία- που πατάτε στον πόνο του λαού. Γιατί δεν νοιαστήκατε ποτέ να υπάρξει μια Ελλάδα ελεύθερη, ευρωπαϊκή, παραγωγική; Γιατί στο ΚΚΕ θαυμάζετε τη Βόρεια Κορέα και στον ΣΥΡΙΖΑ τον Τσάβες και τους ομοίους του ενώ η Χρυσή Αυγή, νοσταλγεί τους ναζί;
Έχετε επιλέξει, από καιρό ότι το κομματικό σας συμφέρον το βάζετε πάνω απ’ το συμφέρον του τόπου. Την κύρια ευθύνη την έχουν εκείνοι που βύθισαν τον λαό στην απελπισία. Αυτοί «έστειλαν» σε σας απελπισμένους συμπολίτες μας που πολλοί έχουν χάσει τα πάντα και οι υπόλοιποι φοβούνται ότι θα τους ακολουθήσουν, χάνοντας τα πάντα κι εκείνοι.
Οι δύο αδιόρθωτοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ρήμαξαν κάθε νοικοκυριό στους φόρους, τις εισφορές και την ανεργία, αναβάλλοντας κάθε τομή, κάθε τι το τολμηρό που θα βελτίωνε τον ανταγωνισμό και θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας, για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να φτιάξουν ένα σπιτικό. Να κάνουν κι αυτοί οικογένεια.
Εσείς της Αριστεράς και της λαϊκιστικής Δεξιάς απλώς μας αποτελειώνατε, αποτελειώνατε τον κόσμο, με κάθε είδους κατάληψη, πορεία και απεργία, μέχρι να ερημώσει το κέντρο της Αθήνας, να κλείσουν τα μαγαζιά, να πέσουν 44% τα έσοδα απ’ τον τουρισμό, να σαπίσουν τα αγροτικά προϊόντα στα λιμάνια, να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες οι ουρές των απεργών.
Οι άτολμοι, οι παλαιοκομματικοί, οι αδιόρθωτοι, ακόμα και την τελευταία στιγμή, ρυθμίζανε τα δικά τους χρέη!
Αλλά και εσείς, της λαϊκιστικής συμμαχίας «της δραχμής», ό,τι κι αν έκαναν οι δύο αδιόρθωτοι, δεν μπορούσατε να δείξετε ένα τόσο δα αίσθημα ευθύνης; Εμπορεύεστε την ελπίδα ποντάροντας στην απελπισία του άνεργου νέου, του χαμηλοσυνταξιούχου, του κάθε απογοητευμένου Έλληνα; Νομίζετε ότι, αν το θέλαμε, δεν μπορούσαμε να πουλάμε κι εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»;
Δεν το καταδεχτήκαμε. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε ποτέ!
Ελληνίδες και Έλληνες
Τα «κόμματα της δραχμής», τα κόμματα της χρεοκοπίας, σας καλούν να αυτοκτονήσετε για να γιγαντωθούν εκλογικά εκείνα! Σας τάζουν ότι «θα πουλήσουν τσαμπουκά»!
Ότι την άλλη μέρα το πρωί θα φυσήξουν δυνατά, η Ευρώπη θα τρομοκρατηθεί και το χρέος, ως δια μαγείας, θα «εξατμιστεί»! Σας εξαπατούν ότι, ακόμα κι αν εμείς αθετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, οι άλλοι μας τρέμουν και γι αυτό δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν απ’ το ευρώ!”

“Είμαστε η πιο έξυπνη επιλογή στην επόμενη Βουλή”

Η κα Μπακογιάννη κάλεσε τον κόσμο να στείλει  τη Δημοκρατική Συμμαχία ισχυρή στη Βουλή: “Εμείς θα τους δείξουμε τι θα πει δημιουργική ανατροπή, ριζικές αλλαγές.
Αλλά θα τους μάθουμε και αυτό που δεν έμαθαν επί Παπαδήμου: θα τους διδάξουμε τι θα πει ουσιαστική κυβερνητική συνεργασία.
Ο ρόλος της Συμμαχίας στην επόμενη Βουλή πρέπει να είναι καταλυτικός: σε κυβέρνηση θα μπει ως φωνή ριζικών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, δημιουργίας.
Όχι περικοπής των χαμηλών μισθών και των συντάξεων και αύξησης της φορολογίας.
Τη Δευτέρα ξεκαθαρίσαμε προς όλους τα αδιαπραγμάτευτα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση της οποίας και μόνον θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση.
Από την πρώτη μέρα που δημιουργηθήκαμε δείξαμε ποιοι είμαστε:
-Πρωτοπόροι στη Βουλή
-Ανοίξαμε τα μυστικά της χρηματοδότησης των αμετανόητων
-Αποκαλύψαμε τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό
-Με τις προτάσεις μας ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό.
-Οι μόνοι αποτελεσματικοί και σεβαστοί στην Ευρωβουλή.
Εμείς περάσαμε ολόκληρα προγράμματα υπέρ της Ελλάδας στη μεγάλη μας πολιτική Ομάδα όταν ο κ. Σαμαράς σιωπούσε για να μην δεχθεί γενικευμένη επίθεση!
Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν ήταν τόσο απούσα, τόσο ανίκανη να προβάλλει οτιδήποτε στην Ευρώπη, όσο τα δύο αυτά χρόνια! Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι πλέον όχι απλώς η πιο λογική αλλά, επιτρέψτε μου να πω, και η πιο έξυπνη επιλογή στην επόμενη Βουλή!
Η μόνη ουσιαστικά δύναμη για μιαν Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η μόνη ικανή να κάνει τη διαφορά, να επιβάλλει τις αναγκαίες τομές, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ