Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή στη Β’Αθηνών με τους Οικολόγους Πράσινους, Τάσου Κρομμύδα

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πρόταση διεξόδου για τη ζωή μας”

Μετά από 2 χρόνια θυσίες, έχουμε ΚΑΙ μνημόνιο ΚΑΙ χρεοκοπία. Ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι η ανάγκη για εναλλακτική διέξοδο, που θα αναιρεί όσα σήμερα κρατούν τη χώρα όμηρο των δανειστών. έρα από τη δαιμονοποίηση των “ξένων”, ας αλλάξουμε πρώτα όλα αυτά που έκαναν τη χώρα μας τον “αδύνατο κρίκο” της πανευρωπαϊκής κρίσης:

Η πελατειακή δημοκρατία, το αναποτελεσματικό δημόσιο, η ανοχή στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα: Ας ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας. Με λογοδοσία και όρια για όσους ασκούν εξουσία, διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, δραστική μείωση του κόστους του πολιτικού συστήματος. Να γίνει και η κοινωνία φορέας εξουσίας!
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι υψηλές δαπάνες όσο τα χαμηλά δημόσια έσοδα. Χρειαζόμαστε ανασχεδιασμό της φορολογίας, με έμφαση στη φορολόγηση του πλούτου, τη δέσμευση των γκρίζων περιουσιών και με αλλαγές που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις δραστηριότητες φιλικές στο περιβάλλον
Κεντρική μας πρόταση είναι το να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση. Μια Πράσινη Στροφή που θα απαντά ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της κρίσης, με άξονες:
Εκτεταμένες επενδύσεις σε «πράσινες» υποδομές,
Την αναζωογόνηση της υπαίθρου σε πολυλειτουργική βάση,
Την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη,
Την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών,
Την ενεργοποίηση των πολιτών σε πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
Την παραγωγική στροφή στην πράσινη καινοτομία και τη στήριξη των νέων που επιθυμούν να ξεκινήσουν δική τους δουλειά.
Μαζί με τους Πράσινους της Ευρώπης, αγωνιζόμαστε για ριζικές αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για κοινή οικονομική πολιτική με  κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι κουβαλάμε φρέσκες ιδέες και προτάσεις. Μια ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή, θα είναι καταλύτης διαλόγου και συναινέσεων, αντίβαρο σε κάθε λαϊκισμό και στο έλλειμμα προτάσεων της αριστεράς. Δεν αδιαφορούμε για τη διακυβέρνηση της χώρας. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, χωρίς τα κόμματα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εναλλακτική κατεύθυνση.

Τάσος Κρομμύδας
Υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων στη Β’ Αθήνας
www.tasoskrommydas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ