Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Εκλογικό κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπάρχει άλλος δρόμος!

Χωρίς χρέος, ευρώ, ΕΕ και μνημόνια!

Ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια της Τρόικας, το «κούρεμα» που έκανε το «μαύρο μέτωπο» σημαίνει σωτηρία για τους τραπεζίτες, κοινωνική καταστροφή για το λαό. Τα μέτρα του ! Μνημονίου 2 ισοδυναμούν με πυρηνικό πόλεμο ενάντια στην εργαζόμενη πλε ιοψηφία. Η ΕΕ επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη εξοντωτική λιτότητα. Οι τραπεζίτες αποζημιώνονται με 50 δις, τα ταμεία και οι άλλοι δημόσιοι φορείς ληστεύονται!

Η δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει αποικιακούς όρους εκχώρησης κάθε λαϊκής κυριαρχίας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ το χρέος αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα και ο συρφετός των πουλημένων ΜΜΕ τρέχουν να μας φοβίσουν με τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας. Αυτό που αυτοί λένε «ακυβερνησία», δηλαδή η αδυναμία να περάσουν τα μέτρα τους, είναι η μόνη ελπίδα για το λαό! Προσπαθούν να μας βάλουν «στο γύψο». Δεν θα τους περάσει!
Υπάρχει άλλος δρόμος: Χωρίς Μνημόνια, ευρώ, ΕΕ, πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα
Ο Παπαδήμ(ι)ος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να μας πουν ότι τα Μνημόνια και η επιτροπεία από την Τρόικα είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την! καταστροφή. Όμως η μεγαλύτερη καταστροφή για το λαό είναι να παραμείνουμε στα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ και να αποπληρώσουμε το χρέος. Σε πείσμα της προπαγάνδας, εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος.
-Άμεση καταγγελία της δανειακής σύμβασης και όλων των Μνημονίων και των μέτρων που τα συνοδεύουν.
-Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών, και διαγραφή του χρέους.
-Ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα! Κατάργηση των χαρατσιών / αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
– Απαγόρευση των απολύσεων πλήρης προστασία των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης. Απαλλοτρίωση των εκατοντάδων κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους τους εργαζομένους
-Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα από τους ίδιους τους συνεταιρισμένους, φτωχομεσαίους αγρότες με κατάργηση των μεσαζόντων, των μεγαλοβιομήχανων.

Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός – Αντικαπιταλιστική ανατροπή
Η εξουσία και ο πλούτος στο χέρια των εργαζομένων!
Μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε την πτώχευση της κοινωνίας. Ο δικός μας δρόμος, οδηγεί στη ρήξη με τον καπιταλισμό. Στην ανατροπή του σημερινού αντιλαϊκού και αυταρχικού πολιτικού συστήματος και την αντικατάστασή του από την δημοκρατία και την εξουσία των εργαζομένων, από τον πιο πλατύ εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Με τις δυνάμεις της εργασίας, της γνώσης και του πολιτισμού στο τιμόνι, μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αξιοποιώντας τις συλλογικές παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, σε ρήξη με τη λογική του κέρδους, της αγοράς, της «ανταγωνιστικότητας», της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Το δείξαμε στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες, στις καταλήψεις των Υπουργείων, στο συγκλονιστικό μάθημα δημοκρατίας και αγώνα που έδωσαν οι πλατείες. Τo βλέπουμε καθημερινά στις μικρές ! και μεγάλες μάχες, σε ηρωικούς εργατικούς αγώνες όπως στη Χαλυβουργία, στα κινήματα ανυπακοής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το αποδεικνύει το πλήθος των μορφών οργάνωσης και συντονισμού των αγώνων από τα κάτω, έξω και ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στην άνθιση μορφών αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης. Στον λαϊκό ξεσηκωμό, στον παρατεταμένο λαϊκό και εργατικό πόλεμο που δυναμώνει, θα νικήσουμε!

Στις επερχόμενες εκλογές το δίλημμα είναι ένα:
– Είτε θα ενισχυθούν και θα αποκτήσουν μια «σταθερή κυβέρνηση» οι δυνάμεις των ανελέητων Μνημονίων, της Ευρωχούντας, των «δανειστών» και του κεφαλαίου.
– Είτε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης, της «αποσταθεροποίησης» και της ανατροπής της επίθεσης, του πραγματικού αγώνα κατά των βάρβαρων μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Στην πρώτη περίπτωση οι δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπ ου, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ο Προβόπουλος και ο Δασκαλόπουλος «δικαιωμένοι» θα οδηγήσουν το λαό σε ένα πραγματικό σφαγείο! Μειώσεις μισθών και συντάξεων, φτώχια και ανεργία, ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού, «σιδερένια φτέρνα» ενάντια στους αγώνες. Στην δεύτερη περίπτωση μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να μπει φρένο στην βαρβαρότητα, να δυναμώσει το ο εργαζόμενος λαός και το μαζικό κίνημα, για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν, για να αποτινάξουμε τη νέα τυραννία.

Να καταδικάσουμε το μαύρο μέτωπο…
Μπροστά στις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη καταλήξει να σχηματίσουν μαζί μια κυβέρνηση της Τρόικας και των Μνημονίων. Θλιβεροί και επικίνδυνοι σύμμαχοι τους:
– Οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ, που είναι συνυπεύθυνο για το Μνημόνιο και έσπευσε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου.
– Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι νοσταλγοί των χιτλερικών και των γερ! μανοτσολιάδων ταγματασφαλιτών, που στήριξαν τον Μάνεση ενάντια στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, που συκοφαντούν τον ξεσηκωμό της κοινωνίας και συνεργάζονται με τα ΜΑΤ, που θέλουν με το ρατσιστικό δηλητήριο να διαιρέσουν την εργατική τάξη και το λαό. Με ενωτικούς αγώνες να ανατρέψουμε τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις, να συντρίψουμε τις ναζιστικές συμμορίες!
… και τα δεκανίκια του
-Τα διάφορα «αντιμνημονιακά» κόμματα προερχόμενα είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, που θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού για να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές. (Κατσέλη, Καμμένος). Τα ίδια και η ΔΗΜΑΡ… Να τους γυρίσουμε την πλάτη!
-Τα «πατριωτικά μέτωπα», που αποφεύγουν να μιλήσουν ενάντια στους ντόπιους εκμεταλλευτές, τον ΣΕΒ, τους έλληνες τραπεζίτες που στηρίζουν με λύσσα το Μνημόνιο.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣ! ΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν στέκ ονται στο ύψος των ιστορικών τους ευθυνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «αριστερή κυβέρνηση» αλλά δεν τολμά να πει λέξη κατά του ευρώ και της ΕΕ, και όλο και πιο πολύ αναζητά «λύσεις» για το χρέος σε συμφωνία με τους δανειστές! Το ΚΚΕ μιλάει σήμερα κατά του χρέους και της ΕΕ, αλλά τα παραπέμπει στη. Δευτέρα Παρουσία της «λαϊκής εξουσίας», που θα έρθει μέσα από τον κοινοβουλευτικό δρόμο και την κατάχτηση της πλειοψηφίας στις εκλογές… Αποφεύγει κάθε ανοιχτή πολιτική σύγκρουση, ακόμα και σήμερα αρνείται να συμβάλει σε έναν ενωτικό πανεργατικό – λαϊκό ξεσηκωμό. Τέτοιες λογικές δυσκολεύουν τον αγώνα. Η κοινή δράση για την ανατροπή είναι όσο ποτέ αναγκαία!
Με συσπείρωση γύρω από στόχους και αιτήματα που σήμερα η ίδια η ζωή αναδεικνύει επιτακτικά (άρνηση του χρέους, έξοδος από ευρώ και ΕΕ, εθνικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο). Με ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Κλιμάκωση του εργατικού και λαϊκού ξεσηκωμού με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, οργάνωση και συντονισμό των ! αγώνων από τα κάτω. Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, στο δρόμο για την εξουσία των εργαζομένων, την πραγματική δημοκρατία και μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.
Για αυτήν την αριστερά παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή η Αριστερά της Ρήξης και της Ανατροπής, η αντικαπιταλιστική – επαναστατική Αριστερά, θέλουμε να βγει ενισχυμένη και μέσα από την κεντρική πολιτική μάχη των εκλογών.
Στις εκλογές ψηφίζουμε – στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτό και συντροφικό κάλεσμα για συσπείρωση, συμπόρευση και συνεργασία πριν, κατά και μετά τις εκλογές, προς όλες και όλους τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις συλλογικότητες και τα ρεύματα, που δύο χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη με το σκοτάδι του Μνημονίου, της Τρόικα της Ευρωχούντας! Που μάτωσαν στις απεργίες και τις συγκρούσεις. Που γέμισαν με τη ζωή τους τ! ις πλατείες. Που θέλουν να δυναμώσει το ανατρεπτικό, ταξικό εργατικό κ ίνημα. Για να ανατρέψουμε συγκυβέρνηση, ΕΕ- ΔΝΤ, τον βάρβαρο καπιταλισμό!
Ό,τι και εάν μας λένε εμείς ξέρουμε ότι η ιστορία δεν γράφεται στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα. Με Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής και με ισχυρή, μαχητική αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ