Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης: Η ενθρόνιση της Ηγουμένης Παϊσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης το περασμένο σαββατοκύριακο για το μνημόσυνο της Γερόντισσας Αρσένιας, που ήταν ηγουμένη στην Ιερά Μονή και για την ενθρόνιση της εκλεγείσας Ηγουμένης Παϊσίας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης, Αρσενίας, καθώς και το Τρισάγιο, που τελέσθηκε ενώπιον του μνήματός της. Την επομένη, ο Δήμαρχος έδωσε το “παρών” στην ενθρονηστήριο τελετή, στον ενθρονιστήριο λόγο της Ηγουμένης, στον λόγο του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και του πρώην Δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Ηγουμένης.

Στον εορτασμό της διαδοχής της ηγουμενίας της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων και η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λυκόβρυσης- Πεύκης. Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στη Γερόντισσα Παϊσία, ενώ η αδελφότητα παρέθεσε τράπεζα.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και των συμπολιτών μας ευχόμαστε στην Ηγουμένη Παϊσία υγεία και καλή ηγουμενία. Της ευχόμαστε επίσης με τη βοήθεια του Θεού να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της επί πολλά έτη».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ