Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο «Δημήτρης Βικέλας», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας η 4η συνάντηση απόδημου ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις 30 Ιουλίου δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τις δράσεις τους στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη για τη προσφορά του και της δράσης του για την εθνική ανάκαμψη και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των Ελλήνων της Διασποράς, καθώς και στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστωρος Δ. Καφαντάρη και στον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ε. Κοτζιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του Ομίλου για τη Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη και εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια από κοινού προοπτική ανάπτυξης εποικοδομητικών συνεργασιών στους τομείς των επιστημών, της παιδείας, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού., έπειτα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους και φορείς της ελληνικής ομογένειας.

“Η πίστη σε ιδανικά και αξίες είναι το μόνο αντίδοτο στις καθημερινές δυσχερείς συνθήκες και απειλές που δεχόμαστε ως παγκόσμιοι πολίτες”, τόνισε στην ομιλία της η κα Μ. Πατούλη – Σταυράκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε και το FORUM Επιχειρηματικότητας με θέμα: «Η Ελλάδα του χθες – του σήμερα – του αύριο».

Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ήταν υπό την αιγίδα και διοργάνωση της ΚΕΔΕ, του Οργανισμού «Η αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης, “ΗιsMajestytheGreekImmigrant”, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του δήμου Πύλου Νέστωρος και πολλών άλλων φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ